Avoimesti mielialahäiriöstään kertonut suomalaishyökkääjä sai uuden mahdollisuuden: Sopimus tutun seuran kanssa

Kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstään kertoneen jääkiekkoilija Taavi Vartiaisen ura jatkuu Mestiksessä. Heinolan Peliitat tiedotti tehneensä Vartiaisen kanssa alkavaa kautta koskevan sopimuksen.

Vartiainen, 27, on pelannut Peliitoissa myös kausina 2015-17. Liigassa hän on pelannut 271 ottelua Lahden Pelicansissa. Hän siirtyi viime kaudeksi Tampereen Ilvekseen, jossa hyökkääjä ei kuitenkaan pelannut yhtään ottelua.

Lokakuussa 2020 Vartiainen mursi eräänlaisen lasikaton kertomalla avoimesti sairaudestaan, joka oli estänyt pelaamisen. Diagnoosi varmistui vuoden 2019 elokuussa.

– Bipolaarinen mielialahäiriö, määrittelemätön ahdistuneisuushäiriö ja vakava unihäiriö, hän luetteli MTV Urheilun haastattelussa viime syksynä.

Vartiainen ja Ilves purkivat sopimuksensa helmikuussa. Hän ehti pelata yhden Mestis-ottelun KooVeessa ennen kauden keskeytymistä koronavirustilanteen pahenemisen takia.

"Elämä on mahdollisuuksien antamista"

Peliittojen puheenjohtaja Jani Liukkosen mukaan seura haluaa tarjota Vartiaiselle mahdollisuutta pelata jälleen Liigassa, jossa hyökkääjän tavoite siintää.

– Taavin saaminen Heinolaan on molemmille tahoille merkittävä mahdollisuus. Koemme kantavamme kortemme kekoon vastuullisuudesta liittyen ihmisiin, oli lähtökohta tai elämäntilanne mikä tahansa. Taavi on valmis astumaan takaisin pukukoppiin, ja me pystymme hänelle oven avaamaan. Elämä on mahdollisuuksien antamista ja niiden vastaanottamista, Peliitat tarjoaa mahdollisuutta, johon Taavi on tarttunut, Liukkonen toteaa seuran tiedotteessa.

Vartiainen odottaa pääsyä joukkueharjoituksiin pitkän tauon jälkeen, 

–  Omat tavoitteet ovat korkealla halu päästä takaisin liigaan on palava, koen että Peliitat tarjoaa minulle täydellisen alustan mahdollistaa tämä. Nälkäinen joukkue ja valmennus, joka inspiroi itseäni jättämään aina kaiken kentälle mikä minusta lähtee irti. Toivottavasti saadaan paljon väkeä halliin ja tunnelma kattoon, kun laidat ryskyy, toteaa Taavi Vartiainen sopimuksestaan.

Lue myös:

    Uusimmat