Aviomies tuomittiin perheenäiti Sini Ruohosen taposta 10 vuoden vankeuteen – kuristi sähköjohdolla ja kätki ruumiin turvesuolle

Aviomies kuristi perheenäiti Sini Ruohosta makuuhuoneessa ja kätki ruumiin turvesuolle - katso kuvat surmapaikalta 1:16
Aviomies kuristi perheenäiti Sini Ruohosta makuuhuoneessa ja kätki ruumiin turvesuolle - katso kuvat surmapaikalta

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on tuominnut kolmekymppisen aviomiehen vuosien vankeuteen raskaana olleen vaimonsa taposta ja hautarauhan rikkomisesta.

25-vuotias pöytyäläinen Sini Ruohonen oli kuollessaan 20. viikolla raskaana. Hän odotti kolmatta lastaan. 

Ruohonen kuoli viime vuonna syyskuun 11. päivä aviomiehensä kanssa käydyn riidan päätteeksi kuristamisen seurauksena. Pariskunta oli miehen mukaan riidellyt lasten iltapuuron keiton aikaan arkisista asioista.

Kun Ruohonen oli mennyt makuuhuoneeseen, mies oli myöhemmin seurannut perässä ja kuristanut vaimonsa kuoliaaksi makuuhuoneen sängyllä ja lattialla. Kun hän oli huomannut puolison muuttuneen elottomaksi, hän haki olohuoneesta sähköjohdon ja kuristi lisää. 

Pariskunnan taaperoikäiset lapset olivat paikalla surmatyön aikaan. 

Ilmoitti ensin kadonneeksi

Tekonsa jälkeen mies oli käärinyt ruumiin mattoon ja hakenut piharakennuksesta traktorin. Hän oli asettanut ruumiin traktorin takakauhaan ja ajanut noin neljän kilometrin päässä sijaitsevalle turvesuolle. 

Siellä mies oli kaivanut kaivurilla kuopan ja kätkenyt ruumiin sinne. Ruohosen puhelin paikantui niin ikään turvesuolle, noin kilometrin päähän ruumiin kätköpaikasta.

Mies ilmoitti vaimonsa ensin kadonneeksi, mutta myönsi poliisille myöhemmin aiheuttaneensa vaimonsa kuoleman.

Vuonna 1990 syntynyt Antti Samuli Ruohonen tuomittiin taposta ja hautarauhan rikkomisesta 10 vuoden vankeuteen. Lisäksi hän joutuu maksamaan yli 70 000 euroa omaisten oikeudenkäyntikuluja ja kärsimyskorvauksia.

Mies passitettiin Turun vankilaan suorittamaan rangaistustaan. Hän myönsi kummatkin syytekohdat oikeiksi, mutta kiisti, että hänen tarkoituksenaan olisi ollut tappaa vaimonsa.

Miehelle tehtiin aiemmin mielentilatutkimus, jonka perusteella hän oli syyntakeinen eli ymmärsi tekonsa seuraukset. 

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, sillä siitä voi valittaa hovioikeuteen.

Lue myös:

    Uusimmat