Näin Sini Ruohosen mies kertoi poliisille vaimonsa taposta – "Siinä tilanteessa en tuntenut mitään"

1:10
Katso videolta, millaiseen paikkaan Sini Ruohosen ruumis haudattiin.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten vaimonsa Sini Ruohosen surmannut aviomies kertoi tapahtumista poliisikuulusteluissa. Tässä toisessa artikkelissa Ruohosen omaiset kertovat omasta tuskastaan.

Sini Ruohosen aviomies kertoi poliisille kuulusteluissa, millaisessa mielentilassa mies voi kuristaa raskaana olevan aviovaimonsa kuoliaaksi ja kätkeä tämän turvesuohon. Mies vastasi suusanalliseen riitaan kuolettavalla väkivallalla.

Ruohosen aviomies otettiin kiinni vajaa viikkoa katoamisilmoituksen jälkeen epäiltynä vaimonsa taposta. Hän väitti aluksi poliisin kuulusteluissa vaimonsa kadonneen ja olevansa itse tietämätön tämän olinpaikasta. Kuitenkin pian, 19. syyskuuta mies kuitenkin päätti tunnustaa henkirikoksen.

Henkirikos tapahtui Pöytyän Kyrössä syyskuussa 2020. Kuulusteluissa mies kertoi, että oli tappanut kolmatta lastaan odottaneen vaimonsa menetettyään malttinsa.

"Kävelin makuuhuoneeseen ja kuristin hänet"

Parilla oli ollut päivällä riitaa kateissa olevasta lompakosta, ja myös illalla puuroaikaan tuli riitaa.

– Sini alkoi nälvimään minua siitä, että olin tehnyt liian paksua puuroa. Olin jo valmiiksi turhautunut siihen, mitä riitoja oli ollut aiemmin samalla viikolla ja samankin päivän aikana, joten sanoin hänelle vastaan, mies kertoi.

Kun lapsi oli saatu nukkumaan, riita miehen mukaan jatkui ja päättyi lopulta mykkäkouluun ja Sini Ruohosen menoon makuuhuoneeseen.

– Minä jäin olohuoneeseen, telkkari oli päällä, mutta en sitä katsonut, istuin ja ajattelin asioita. Sitten vain kävelin makuuhuoneeseen ja kuristin hänet, mies kertoo.

"Minut valtasi hallitsematon viha"

Mies kuvaili hänellä "pimahtaneen" päässä. Hän kertoo käyneensä kaksin käsin kuristamaan naista takaapäin tämän maatessa sängyllä kyljellään. Sängyllä kuristamisen aikana nainen pani vastaan, mutta lopulta sängyltä putoamisen jälkeen hän ei enää ilmeisesti pystynyt vastustelemaan.

Naisen mentyä ilmeisesti elottomasti haki mies tietokoneen virtajohdon keittiöstä, joilla kuristamalla varmisti naisen kuolleen. Kuristamisen jälkeen hän totesi kädellä, ettei nainen enää hengittänyt.

– Viimeiset ajatukset ennen makuuhuoneeseen siirtymistä olivat tapahtumapäivän riidat, tapahtumat ja puuronkeitosta aiheutunut riita, mies kuvaili.

– Minut valtasi hallitsematon viha. Kaikki kaunat ja sanomattomat asiat tulivat mieleeni. Menetin tilanteessa kontrollin ja itsehillinnän, mies sanoi kuulusteluissa.

– Vihani oli patoutunutta, kaikki kontrolli oli poissa.

– Siinä tilanteessa en tuntenut mitään, mutta jälkeenpäin olen tuntenut katumusta ja itseinhoa.

1:16
Video: Tällaista oli surmapaikalla.

Hautasi ruumiin suohon ”hätäratkaisuna”

Mies kertoi tämän jälkeen tajunneen tekonsa ja menneensä paniikkiin. Hän raahasi alastomana nukkumaan menneen naisen keittiöön, kääri hänet varastosta hakemaansa mattoon ja siitä ulkorappusille. Hän haki oven eteen traktorin, veti naisen sen takakauhaan ja ajoi lähes neljän kilometrin päähän suolle.

Haudan hän kaivoi paikalla ennestään olleella kaivinkoneella. Naisen kännykän hän sammutti ja polki ojaan.

Mies kertoi turpeeseen hautaamisen olleen ”hätäratkaisu”, kun ei pystynyt soittamaan asiasta hätäkeskukseen.

– Minulla oli monta kertaa puhelin kädessä, että soitan poliisille, mutta en pystynyt siihen. Jonkinlaisten unien jälkeen aamulla luulin, että kaikki oli ollut unta. Kun tajusin, ettei se ollutkaan, yritin hoitaa aamurutiinit ihan normaalisti, mies kertoi.

Sen hän kuitenkin kertomansa mukaan tiesi, ettei ruumis jäisi turpeesta löytämättä. Hän oli kertomansa mukaan aikonut tunnustaa, jos ruumis löytyisi.

– Koska olin itse niin lukossa, enkä pystynyt asiaa myöntämään, toivoin että joku Sinin olisi turpeesta löytänyt. Tiesin sen olevan mahdollista, että Sini jonkun toimesta maasta ylös kaivettaisiin.

Mies ongelmistaan: Avun hakeminen jäi

Kuulusteluissa mies kertoi pariskunnan riidoista ja kokemuksestaan siitä, että kodin tehtävät kaatuivat hänen harteilleen. Hän kuvaili olleensa parisuhteessa vuosia ”puun ja kuoren välissä” ja altavastaajana, jolle kertyi kuorma. Hän myös kertoi nukkuneensa huomattavan vähäisiä yöunia ennen takoa.

Mies kertoi olleensa monta kertaa katumapäällä teon jälkeen. Hän kertoi myös olevansa mielestään asiassa korvausvelvollinen.

Aviomies kertoi, ettei ollut koskaan ajatellut satuttavansa naista. Teon jälkeen hän kuvaili itseään ahdistuneeksi, katuvaiseksi ja epätoivoiseksi. Minkäänlaista helpotuksentunnetta ei henkirikos luonnollisesti tuonut.

Kysyttäessä siitä, onko hän kokenut olevansa vailla apua asioiden käsittelyyn mies vastasi myöntävästi, mutta kertoi pohtineensa asioita vain itsekseen. Syyksi hän kertoi sen, että oli oppinut, että ”perheen sisäiset asiat ovat perheen sisäisiä”.

Oikeuteen toimittamassaan vastauksessa syytteeseen miehen puolustus oli ilmoittanut pitävänsä miestä alentuneesti syyntakeettomana tämän masennuksen vuoksi.

Miehelle vaaditaan vankeusrangaistusta taposta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja