Kuvat surmapaikalta: aviomies kuristi perheenäiti Sini Ruohosta makuuhuoneessa ja kätki ruumiin turvesuolle

1:16
Kuvakooste poliisin materiaalista: aviomehen epäillään surmanneen vaimonsa makuuhuoneessa ja kätkeneen ruumiin turvesuolle

Varsinais-Suomessa Pöytyällä tapahtui viime syksynä henkirikos, jossa aviomies syytteen mukaan tappoi raskaana olleen vaimonsa. Poliisin kuvamateriaaleista selviää, minkälaisissa olosuhteissa rikos tapahtui. 

25-vuotias Sini Ruohonen oli kuollessaan 20:lla viikolla raskaana. Hän odotti kolmatta lastaan. Ruohosen aviomiestä syytetään taposta ja hautarauhan rikkomisesta.

Mies on myöntänyt aiheuttaneensa vaimon kuoleman. Mielentilatutkimuksen mukaan hän oli teon aikaan alentuneesti syyntakeeton. 

Asiaa käsiteltiin Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa toukokuun alussa. Tuomio asiasta annetaan kesäkuun ensimmäisenä päivänä. 

Käräjäoikeuden todisteluetteloon kootut poliisin kuvat tekoon kytkeytyvistä paikoista ovat katsottavissa yllä olevalta videolta.

Mies väitti vaimon kadonneen

Ruohosen kuolinpäivä oli 11. syyskuuta. Hänet ilmoitettiin ensin kadonneeksi. Mies väitti hänen poistuneen perheen kodista ilta-aikaan, eikä tulleen koskaan takaisin.

Myöhemmin mies kuitenkin tunnusti aiheuttaneensa vaimonsa kuoleman. Ruumis löytyi 20. syyskuuta, eli yli viikko henkirikoksen jälkeen.

Pariskunnalle oli surma-iltana tullut riitaa, jonka jälkeen aviomies oli syytteen mukaan kuristanut vaimonsa kuoliaaksi omakotitalon makuuhuoneen sängyllä ja lattialla. Lisäksi hän oli kuristanut puolisoaan sähköjohdolla.

Perheen pienet lapset olivat tapahtumien aikaan kotona. Toinen heistä nukkui samassa huoneessa, missä äiti surmattiin.

Puhelin paikantui suolle

Surmatyön jälkeen mies oli syytteen mukaan käärinyt ruumiin mattoon ja hakenut piharakennuksesta traktorin. Hän oli asettanut ruumiin traktorin takakauhaan ja ajanut noin neljän kilometrin päässä sijaitsevalle turvesuolle. 

Siellä mies oli kaivanut kaivurilla kuopan ja kätkenyt ruumiin sinne. Ruohosen puhelin paikantui niin ikään turvesuolle, noin kilometrin päähän ruumiin kätköpaikasta.

MTV Uutiset haastatteli uhrin tuttavapiiriä henkirikoksen tultua ilmi. Rauhallisena tunnetun miehen epäilty teko tuli heille täytenä shokkina. 

– Olo on järkyttynyt, sillä kaikista maailman ihmisistä hän on viimeinen, jonka olettaisi tekevän jotain tällaista, yksi perheen tuttavista tiivisti tuntemuksensa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja