Avaruus yllätti: Valtava tuhoaja-luokan asteroidi pyyhältää pian aivan Maan läheltä

Nasa on havainnut vain pari viikkoa sitten suuren asteroidin, joka on tekemässä avaruuden mittakaavassa todellisen lähiohituksen planeetastamme.

125 500 kilometrin tuntivauhdilla kiitävä 2015 TB145 –asteroidi ohittaa Maan vain noin 500 000 kilometrin etäisyydeltä. Kyseessä on 1,3 kertaa Kuun etäisyys Maasta. Nasan tutkijat kuitenkin rauhoittelevat, että asteroidi ei ole vaarassa iskeytyä Maahan.

EarthSky-sivusto toteaa, että 2015 TB145 -asteroidin halkaisija on noin 450 metriä. Jos arvio on oikein, niin kyseessä on 28 kertaa suurempi kappale, kuin Venäjällä Tseljabinskin yllä vuonna 2013 räjähtänyt meteori.

Daily Mail –huomauttaa, että vain muutamien satojen metrien kokoinen asteroidi voisi aiheuttaa jo maailmanlaajuista tuhoa.

2015 TB145 on lähimmillään Maata 31.10.2015.  Vaikka törmäysvaaraa ei olekaan, niin kyseinen asteroidi on kuitenkin luokiteltu vaaralliseksi, koska se tulee ns. turva-alueen sisäpuolelle. Huomioitavaa on myös se, kuinka lyhyellä varoitusajalla suuri asteroidi havaittiin ennen lähiohitusta.

Seuraavan suuren asteroidin on laskettu tekevän lähiohituksen vuonna 2027. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja