Auttaako "tasoittava" krapulaan? Ravitsemusterapeutti kertoo, mitä darrassa oikeasti pitäisi tehdä

Krapulan hoitokeinot ovat yhtä monenlaiset kuin krapulan potijatkin, mutta onko yhdestä tasoittavasta alkoholiannoksesta apua heikkoon oloon? Ravitsemusterapeutti paljastaa.

Vaikka yhden tasoittavan alkoholijuoman nauttiminen krapulan hoitoon voi tuntua hyvältä ajatukselta, tekee sillä ravitsemusterapeutti Jonna Heinosen mukaan vain hallaa itselleen.

Tasoittavallahan ei missään nimessä darraa poisteta, vaan siirretään vain eteenpäin. Darrasta toipuminen kestää useita päiviä joka tapauksessa ja tasoittavalla saattaa siirtää krapulaa pahimmillaan päivällä tai kahdella eteenpäin.

Heinonen kertoo, että krapulan saa aikaan alkoholin elimistöä kuivattava vaikutus ja verensokerin lasku.

Kun ihminen juo alkoholia, elimistö ei pysty enää tuottamaan glukoosia tarpeisiinsa ja verensokeri voi laskea todella alhaiselle tasolle.

Verensokerin lasku aiheuttaa päänsärkyä, huonoa oloa ja huimausta. Darrassa pitäisi syödä hyvin ja jos ei kykene syömään, pitäisi ainakin juoda sokeripitoisia juomia, että saa verensokerin nostettua, Heinonen muistuttaa.

Katso myös video: Sokeroitu vai sokeriton alkoholijuoma? Toisesta voi tulla pahempi krapula

Tuleeko sokerittomista siidereistä pahempi darra? 0:52
Ravitsemusterapeutti Jonna Heinonen kertoo, kannattaako kesäkeleillä valita sokeroitu vai sokeroimaton alkoholijuoma.

Onko olut hyvä palautusjuoma? Voiko jäätelö olla ravitseva välipala?

Terveysmyytit-sarjan uudella kesäkaudella pureudutaan esimerkiksi ravitsemususkomuksiin. Katso koko jakso MTV Katsomosta.

 

Myyttejä murretaan myös ihotautilääkärin, eläinlääkärin, seksuaalineuvojan ja yleislääkärin kanssa. Ohjelman juontajana toimii MTV Uutisten terveystoimittaja Nelli Hyttinen.

 

Voiko järvestä saada syyhyn? Entä aiheuttaako ihon palaminen syöpää? Katso kaikki jaksot nyt MTV Katsomosta

Lue myös:

    Uusimmat