Mainos

Autonsa polttaneelle vakuutushuijarille vankeutta - ”Teossa ei ollut mitään järkeä”

Helsingin käräjäoikeus langetti 49-vuotiaalle miehelle viiden kuukauden ehdollisen vankeustuomion, kun tämä poltti oman autonsa ja yritti rahastaa vakuutuskorvauksen.

49-vuotias mies kertoi menneensä tammikuisena perjantai-iltana 2013 kotinsa lähellä sijaitsevaan ravintolaan. Seuraavana päivänä puolen päivän aikaan auto ei enää ollut siinä mihin hän oli sen jättänyt.

Mies teki rikosilmoituksen ja oli kuullut samana päivänä poliisilta auton löytyneen Lohjan Muijalasta syrjäisestä paikasta palaneena.
Auton omistanut 49-vuotias halusi vakuutusyhtiöltä 12000 euron korvauksen.

Oikeudessa kuultiin aiemmin poliisina työskennellyttä vakuutustutkijaa. Hän kertoi, että tapaus otettiin tarkempaan syyniin, koska siinä ei ollut mitään järkeä.

Autossa oli ajonestolaite, eikä palaneen auton lukostakaan löytynyt murtojälkiä. Lukkotutkijan selvityksen mukaan auton käynnistyksenestolaitetta ei ollut rikottu tai ohitettu. Omistaja kertoi, että hänellä oli tallella molemmat avaimet, joten niitäkään ei voitu varkaudessa käyttää.

Oikeus viittasi vakuutusetsivän lausuntoon, jonka mukaan käynnistyksenestolaiteen ohittaminen vaatii niin paljon taitoa ja erityislaitteita, ettei auton lyhyt käyttäminen ja polttaminen ole lainkaan järkevää tai todennäköistä.

– Epätodennäköistä on sekin, että tällainen ammattilainen olisi kiinnostunut anastamaan 12000 euron autoa, oikeus totesi.

Autoa ei ollut hinattu tai kuljetettu polttopaikalle kuorma-autolla, koska lumessa ei ollut sellaisia jälkiä.

Ainoaksi mahdollisuudeksi jäi se, että autoa oli käytetty sen omilla avaimilla.

Oikeus katsoi jutussa jääneen epäselväksi kuka auton Lohjalle ajoi ja poltti. Sen sijaan oikeus totesi 49-vuotiaan lavastaneen oman autonsa luvattoman käyttöönoton. Vakuutusyhtiötä yritettiin erehdyttää antamalla vääriä tietoja vahinkotapauksesta.

Ehdollisen vankeuden lisäksi mies määrättiin maksamaan vakuutusyhtiölle 1500 euroa oikeudenkäyntikuluja. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.