Automyyjä paljastaa, miten saada paras vaihtoarvo omasta menopelistä: "Laskee aina hintaa"

Käytettyä autoa ostamassa? Tässä vinkit autokaupoille 2:21
Käytettyä autoa ostamassa? Näin vältät pahimmat sudenkuopat.

Automyyjä vinkkaa, kuinka maksimoida omasta autosta saatava hyvitys.

Moni autoaan myyvä varmasti pohtii, kuinka paljon omasta menopelistä saa rahaa tai hyvitystä vaihdossa uuteen. Vaihtoautoketju Kamuxin myyntipäällikkö Ilari Kiviniemi kertoo yhtiön tiedotteessa, että myyntihintaa määrittää muun muassa se, millaista kysyntää autoilla on ostopuolella.

Kiviniemen mukaan erityisesti pienipäästöiset bensa-autot sekä hybridit kiinnostavat tällä hetkellä suomalaisia.

– Niissä on eniten kysyntää, jolloin ne myydään nopeimmin, eivätkä ne jää pitkäksi aikaa varastoon.

Kiviniemen mukaan autosta saatavaa hintaa lisäävät myös sen ominaisuudet. Automyyjiä kiinnostaa tällä hetkellä erityisesti talvivarustellut autot.

– Neliveto on talvikeleillä kysyttyä tavaraa. Myös talvivarustelut, kuten hyvät ajovalot ja lohkolämmittimellä varustetut autot ovat haluttuja tähän aikaan vuodesta. Neliveto lumikeleillä sekä talvivarusteet autoissa ovat houkuttelevia juuri nyt, Kiviniemi vinkkaa.

– Eli jos tällaisen auton omistaa ja haluaa vaihtaa, on hyvä aika tarjota sitä autoliikkeelle, hän jatkaa.

Korona kasvatti pienten autojen kysyntää

Kamux kertoo huomanneensa viime vuoden aikana, että tietynlaiset autot lisäsivät kysyntäänsä koronan ajaessa ihmisiä pois julkisesta liikenteestä omiin autoihin. Hän uskoo trendin jatkuvan myös vuonna 2021.

– Korona-aikana on myös tullut uusia autonostajia, jotka eivät ole ennen tai pitkään aikaan omistaneet autoa.

Kiviniemen mukaan uutenakin suositut autot, kuten Toyota Corolla ja Volkswagen Golf ovat kysyttyjä myös käytettynä, eikä pandemia ole suinkaan vähentänyt niiden menekkiä, vaan päinvastoin.

Viime kesänä J. Rinta-Joupin ostopäällikkö Ville Korpela kertoi, että autoliikkeet pyrkivät ostamaan kaikenlaisia autoja kiivaasti varastoon koronapandemian lisättyä niiden kysyntää. Hyvistä vaihtoautoista oli paikoin jopa huutava pula.

 • lAudi A4
 • BMW 3-sarja
 • Ford Focus
 • Ford Fiesta
 • Honda Civic
 • Kia Rio
 • Mercedes-Benz E-sarja
 • Nissan Qashqai
 • Volkswagen Passat
 • Toyota Yaris

Vältä ikävä yllätys myyntitilanteessa

Maksimoidakseen autostaan saatavan myyntihinnan tai vaihtoarvon, Kiviniemen mukaan on tärkeää olla perillä auton huoltotilanteesta. Muuten edessä voi olla ikävä yllätys.

– Kun tuo auton liikkeeseen, sen on hyvä olla huollettu – tai joka tapauksessa kannattaa välttää tilannetta, jossa huolto on heti edessä. Toteuttamatta jäänyt huolto laskee aina hintaa. Satsaus huoltoon siis kannattaa asiakkaalle. Auton on myös hyvä olla yleiseltä ilmeeltään siisti, sillä kaikki erinäiset laitot tai korjaustarpeet pienentävät aina hyvityshintaa, Kiviniemi neuvoo.

Käynnissä oleva romutuspalkkiokampanja saa monet pohtimaan myös autonsa romuttamista. Vaikka vanhoista autoista eroon pääseminen onkin liikenteen päästöjen ja turvallisuuden kannalta myönteinen kehityssuunta, voi monelle olla tärkeämpää autosta saatava hyvitys.

Vaikka autonsa olisikin aikonut viedä romutettavaksi, vinkkaa Kiviniemi kysymään hyvitystarjousta myös autoliikkeeltä.

Lähde: Kamux, J. Rinta-Jouppi

Lue myös:

  Uusimmat