Australialaismies loukkasi itsensä pahasti pudottuaan tikkailta – välitöntä apua tarjolle yllättävältä taholta: "Hei, kuuleeko kukaan?"

Suostuuko puhelimesi latautumaan vain tietyssä asennossa? Tässä syy 0:30
Toimiiko puhelimen laturi vain tietyssä asennossa? Tässä syy!

Kun Jason putosi tikkailta, hänen älykellonsa ei jäänyt toimettomaksi.

Australialainen Jason Potts, 54, oli putsaamassa kotitalonsa räystäskouruja 20. syyskuuta Latrobe Valleyssa, Victorian osavaltiossa. Hän käytti painepesuria ja seisoi tikkailla. Yhtäkkiä puuosa, josta hän oli pitänyt kiinni, katkesi painepesurin voimasta. Jason kaatui selkä edellä lähellä olleen 1,8 metriä korkean piha-aidan yli naapurin takapihalle.

Jasonin päästä alkoi vuotaa runsaasti verta. Naapurit juoksivat apuun. Toinen heistä alkoi antaa Jasonille ensiapua sillä välin, kun toinen soitti hätänumeroon.

Apple Watch hälytti apua

Kun naapuri puhui puhelimessa hätäkeskuksen työntekijän kanssa, he kuulivat yhtäkkiä toisen hätäkeskuspäivystäjän äänen jostain. Kaikki yllättyivät. Sitten kävi ilmi, että ääni kuului Jasonin Apple Watch -älykellosta.

– Sieltä kysyttiin: ”Hei, kuuleeko kukaan? Apple Watch -kellosi havaitsi, että kaaduit ja soitti hätänumeroon. Tarvitsetko ambulanssia?”, Jason kertoi myöhemmin News.com.au-sivuston haastattelussa.

Kun he olivat tajunneet, mistä ääni tuli, he vastasivat, että olivat jo soittaneet apua.

Jason oli aiemmin asettanut vaimonsa Michelen puhelimen tietoihin yhteyshenkilöksi hätätilanteiden varalta. Niinpä älykello oli lähettänyt Michelelle tekstiviestin, jossa kerrottiin, että Jason oli kaatunut ja mistä hänet löytäisi.

Tekstiviestin saadessaan Michelle oli ollut jo muutenkin kotona. Hän oli rientänyt miehensä luokse kuultuaan, että tämä oli pudonnut.

Pian ensihoitajat saapuivat ja Jason vietiin sairaalaan. Hänen solisluunsa oli mennyt sijoiltaan, kylkiluissa oli pari murtumaa, samoin lapaluussa ja selkärangassa. Lisäksi hänen päässään ollut haava hoidettiin kuntoon.

Älykello tuo turvaa

Jason palasi kotiin viime perjantaina iltapäivällä oltuaan sairaalassa viisi päivää. Hänellä on edessään kuuden viikon toipumisjakso. 

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jason aikoo myöhemmin hoitaa räystäiden siivoamisen loppuun. Hänestä tuntuu mukavalta ajatella, että kellosta voi tiukan paikan tullen olla apua.

– On hyvä tietää, että se toimii, hän totesi.

Hätäkeskuspäivystystä hoitavan tahon edustaja kertoo, että tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun operaattorit saavat soiton älykellosta. 

Lue myös:

    Uusimmat