Äiti sai insuliinisokin ja menetti tajuntansa – 5-vuotias Josh hoksasi soittaa hätänumeroon leluambulanssinsa ansiosta: "Hän oli erittäin urhea"

Justin pelasti pienen kojootinpoikasen joesta Kanadassa 0:30
Videolla kerrotaan Justinista, joka pelasti pienen kojootinpoikasen.

Pikkupoika älysi soittaa numeroon 112, koska se oli lukenut hänen leluambulanssinsa kyljessä. Pojan nokkelasta toiminnasta kertoo muun muassa BBC.

5-vuotias brittiläinen Josh Chapman on saanut paljon kehuja, sillä hän keksi soittaa leluambulanssinsa kyljessä näkyneeseen hätänumeroon "112" sen jälkeen, kun oli löytänyt äitinsä Carolinen makaamasta lattialla tiedottomana perheen kotona Telfordissa 28. heinäkuuta. Kotona oli ollut myös Joshin puolitoistavuotias pikkuveli. 

Isossa-Britanniassa hätänumerona toimii sekä "999" että "112". Joshin ansiosta ensihoitajat pystyivät saapumaan perheen kotiin ja antamaan äidille hänen tarvitsemaansa ensiapua. Myöhemmin Caroline tulikin tajuihinsa.

Syynä tajuttomuuteen insuliinisokki

Diabetesta sairastava Caroline oli saanut insuliinisokin. Terveyskirjasto kertoo, että sillä tarkoitetaan tajuttomuuden tilaa, joka johtuu hyvin alhaisesta ja pitkään kestäneestä verensokerista.

– Yleensä tunnen, kun verensokeritasoni putoavat, mutta tuolla kertaa en. Josh kertoi, että hän oli mennyt hakemaan karkkia, mutta kun niitä ei ollut kipossa, hän päätti soittaa ambulanssin, Caroline kertoi Daily Mailille.

Äidin mukaan Josh pitää kovasti leikkiautoista, etenkin hätäajoneuvoista. Caroline ei itse ollut edes tajunnut, että ambulanssin kyljessä oli hätänumero.

Caroline kertoo olevansa äimistynyt poikansa toiminnasta. Hän kertoo, että Josh ei ole koskaan ennen soittanut puhelimella.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Poliisi ylistää pojan nokkeluutta

Poliisi Jim Baker kommentoi tapausta myöhemmin medialle. Hän kiittelee Joshin neuvokkuutta.

– Oli uskomatonta, että Josh toimi noin. Hän älysi nopeasti soittaa leluambulanssin kyljessä näkyvään numeroon, koska hän oli huolissaan äidistään.

– Hän oli erittäin urhea ja pysyi linjoilla niin, että pystyimme saapumaan perheen kotiin ja varmistamaan, että hänen äitinsä saa apua.

Sai palkinnoksi kierroksen poliisiasemalle

Josh kutsuttiin tiistaina vierailemaan paikallisella poliisiasemalla. Poliisit pitivät hänelle esittelykierroksen.

Jos kuvat ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Josh on jo osoittanut sen, että hänestä tulisi loistava poliisi. Toivottavasti näemme hänet uudeleen, kun hän on tarpeeksi vanha tekemään töitä, Baker kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat