Mies putosi kalliolta – kaksi päivää aiemmin ostettu älykello soitti hätänumeroon: "Uskoin, että kuolisin"

1:40
Älykello pelasti miehen – soitti itsestään hätänumeroon

Applen älykellon "putoamistoiminto" pelasti luonnossa loukkaantuneen Jamesin ja hänen treffikumppaninsa.

Kello pelasti mieskaksikon vaarasta New Jerseyssä. 28-vuotias James Prudenciano oli deittinsä Paige Paruson kanssa lähtenyt luontoon, mutta havaitsi myöhemmin eksyneensä. Pian ensitreffit menivät vielä pahemmin pieleen.

"Sanoin kirjaimellisesti viimeiset jäähyväiset"

Oli jo hämärää, ja etsiessään tietä takaisin James treffikumppaneineen päätti liukua alas mäkeä. Kävi kuitenkin ilmi, että mäen alla ei ollutkaan maata, vaan pudotus kalliolta.

– Pääsimme alas, ja silloin kyseessä oli elämä tai kuolema. Katsoin alas ja huomasin, että siellä oli suora pudotus veteen ja kivikkoon, James muistaa haastattelussa.

Kaksikko liukui alas rosoisessa maastossa, kunnes pelästynyt James sai pysäytettyä oman liukunsa. Paige putosi alas, mutta ei onnekseen vahingoittunut vakavasti. James sen sijaan roikkui kallioisessa maastossa luonnon armoilla.

– Huusin, että kuolen, koska aidosti uskoin, että kuolisin. En päässyt pois. Sanoin kirjaimellisesti viimeiset jäähyväiset, James kuvaa.

Lopulta miehen ote lipesi. Hän putosi kivikkoon ja mursi selkänsä. Onneksi teknologia kuitenkin tuli epäonnisen kaksikon avuksi.

Apple Watch soitti apua ja hälytti perheen

Kaksi päivää aiemmin James oli ostanut Apple Watch -kellon. Nyt ostos osoittautui hyväksi: kellon asetuksia selaillessaan James oli pannut päälle putoamista havainnoivan asetuksen, joka soittaa hätänumeroon, mikäli kellon omistaja kaatuu.

Nyt kello havaitsi putoamisen ja soitti apua. 

– Muistan kuulleeni vain "hätäkeskus, mikä on hätänä", kelloni alkoi puhua minulle, James kuvaili ABC7:n mukaan.

Kello lähetti hätäviestin myös Jamesin siskolle ja äidille. Viestissä kello kertoi havainneensa "kovan putoamisen" ja soittaneensa apua. Mukana oli sijaintitieto.

Äitikin sai hätäviestin

James sai hötäkässä kolme murtumaa selkäänsä ja vahingoitti myös jalkansa. Hän ja Paige tulevat kuitenkin toipumaan täysin. Rivakasta pelastumisesta on osittain kiittäminen älykelloa.

Tarina ei kerro, aikooko kaksikko mennä vielä toisille treffeille!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja