Australialaislapset saaneet palovammoja Squid Game -haasteen vuoksi – "Melko vaarallista"

Megasuositun Squid Gamen dalgona-haaste on villinnyt somessa. Australiassa muutamat lapset ovat saaneet sen vuoksi palovammoja.

Kolme lasta on joutunut sairaalaan Sydneyssa Australiassa kokeiltuaan Netflixin Squid Game -hittisarjasta tuttua dalgona-haastetta. Aiheesta kertoo News.com.au-sivusto.

Haasteessa ideana on irrottaa sokerista ja ruokasoodasta valmistetusta keksimäisestä dalgona-makeisesta siihen painettu kuvio ilman, että keksi menee rikki. Siitä on tullut viraali-ilmiö. 

Westmeadissa sijaitseva lastensairaala varoittaakin vanhempia tästä haasteesta, kertoo The Daily Telegraph. Lapset voivat saada palovammoja kuumentaessaan sokeria.

Teinille palovammoja

Yksi näistä viime kuussa sairaalaan joutuneista lapsista oli 14-vuotias Aiden Higgie. Hän sai kolmannen asteen palovammoja jalkoihinsa kokeiltuaan haastetta.

– Monet lapset katsovat Squid Gamea, äiti Helena Higgie kertoo The Daily Telegraphille.

Helena oli haaverin sattuessa toisessa huoneessa. Aiden sulatti sokeria kupissa, jota ei olisi saanut laittaa mikroon. Helenan mukaan kuppi räjähti Aidenin käsiin.

Helena kertoo, että Aiden oli katsonut TikTokista mallia dalgona-keksin tekoon ja yrittänyt tehdä sen kotona itse. Äiti kertoo lapsen käyttäneen vettä, ruokasoodaa, sokeria ja muovimukia.

Helenan mukaan monet heidän kotoaan löytyvät mukit ovat mikronkestäviä, mutta eivät kaikki. Lapset eivät välttämättä hoksaa, millaista mukia ei kannata laittaa mikroon.

Mukin sisältö oli erittäin kuumaa. Kun Aiden otti mukin, se räjähti hänen käsiinsä.

– Se poltti hän kättään. Sulanutta sokeria ja muovia valui hänen jalkaansa pitkin polvesta sääreen.

Paraneminen kestää kauan

Aidenin käsiin tuli ensimmäisen asteen palovammoja. Jalkoihin tuli pahempia, kolmannen asteen palovammoja.

– Mietimme edelleen, pitäisikö teettää ihosiirrännäisleikkaus vai ei, Helena kertoo.

Poika joutuu käyttämään painesidosta vuoden verran. 

Aiden kertoi olleensa pitkästynyt ja nähneensä dalgona-haastekokeiluja netissä. Hän toivoo, että muut eivät kokeilisi haastetta tai että sitä testattaisiin vanhempien läsnäollessa.

Lääkäri kuullut vastaavista tapauksista

Sydneylainen lääkäri Erik La Hei kertoo, että kolmen Westmeadin tapauksen lisäksi hän on kuullut muistakin vastaavanlaisista haavereista.

– Sula sokeri on paljon kiehuvaa vettä kuumempaa ja se tekee hyvin syviä palovammoja miltei saman tien. Se on melko vaarallista.

Näissä tapauksissa parasta ensiapua on antaa palovammoja saaneen kohdan olla juoksevan viileän veden alla noin 20 minuuttia.

Näin dalgona-makeiset valmistuvat:

1:47

Lähde: News.com.au

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja