Pekka Poudalle annettiin neula käteen ja alkoi armoton taistelu aikaa vastaan – katso Pöllölaakson tiukka Squid Game -haaste

Katso Pöllölaakson tiukka Squid Game -kisa: Kuka kruunattiin dalgona-haasteen voittajaksi? 3:15
Katso Pöllölaakson tiukka Squid Game -kisa: Kuka kruunattiin dalgona-haasteen voittajaksi?

Jättihitiksi nousseen Netflixin Squid Game -sarjan ympärillä kohistaan nyt monestakin syystä. Viraali-ilmiöksi on muodostunut muun muassa sarjassa nähty haaste, jossa keksimäisestä makeisesta veistellään neulalla kuvio irti. Haaste perustuu vanhaan eteläkorealaiseen lastenleikkiin, ja testasimmekin Pöllölaaksossa tätä koko perheelle soveltuvaa versiota. Katso videolta, miten haasteesta selvisi Pekka Pouta ja muut maikkarilaiset!

Netflixin Squid Game -sarjasta on muodostunut maailmanlaajuinen ilmiö. Raakaan peliin perustuva sarja ei sovi herkimmille ja valitettavasti sarjan myötä on noussut myös huolestuttaviä lieveilmiöitä. MTV Uutisten sivuilla kerrottiin tällä viikolla, miten väkivaltainen, raaka ja ahdistavakin sarja näkyy ruotsalaislasten leikeissä. Samantyyppisiä ongelmia on havaittu myös muualla maailmassa. 

Squid Game on kuitenkin myös synnyttänyt positiivista pöhinää. Hiteiksi ovat sarjan myötä nousseet myös eteläkorealaiseen lastenleikkiin liittyvät dalgona-makeiset. Dalgona-haaste villitseekin nyt monia eri sosiaalisen median kanavissa. Haasteen ideana on irrottaa erittäin herkästä, sokerista ja ruokasoodasta valmistetusta keksimäisestä makeisesta siihen painettu kuvio. Voit kokeilla dalgona-keksien valmistamista itse tällä MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen ohjeella.

Päätimme tarttua Pöllölaaksossa dalgona-haasteeseen ja testasimme suositun eteläkorealaisen leikin sen alkuperäisillä, koko perheelle soveltuvilla säännöillä. Testaajilla oli 10 minuuttia aikaa yrittää irrottaa piparimuotilla painettu kuvio täysin ehjänä neulan avulla.

Miten kävi Pekka Poudalle tiukassa haasteessa? Auttoiko taskusta löytynyt apuväline tai paikalle hipsutellut Sini-koira? Katso videolta Pöllölaakson oma dalgona-haaste.


Lue myös:

    Uusimmat