Mainos

Aurinkorasvat esiin – hellettä viikonlopuksi

Melko epävakainen päivä muuttuu iltaa kohden selkeämmäksi ja poutaisemmaksi. Huomenna lauantaina ja ylihuomenna sunnuntaina kärvistelläänkin sitten helteisissä oloissa suuressa osassa maata.

Sadekuuroja on tänään tiedossa monin paikoin, yhtenäisiä sateita voi tulla Käsivarren Lapissa. Tämä päivä on kuitenkin edellispäivää poutaisempi ja etenkin länsirannikolla saataneen auringonpaistetta.

– Koko maassa ollaan 20 asteen lämpötilan tienoilla, maan lounaisosassa ja Itä-Lapissa lukemat voivat nousta lähelle 24:ää astetta. Ilta näyttää etelässä ja lännessä melko aurinkoiselta sadekuurojen vähetessä, toteaa MTV3:n meteorologi Markus Mäntykannas.

Huomisen kunniaksi lounaasta saapuu erittäin lämmintä ilmaa ja korkeapaineen selänne vahvistuu Suomen ylle. Lähinnä Lapissa ja Pohjois-Pohjanmaalla voi tulla yksittäisiä sadekuuroja. Päivän on aurinkoinen Itä- ja Etelä-Suomessa, lännen suunnalla voi esiintyä runsaampaa pilvisyyttä ajoittain.

Hellelukemia mitataan yleisesti etelässä, mutta rannikoilla on jokusen asteen viileämpää. Yli 20 asteen lämpötiloja piisaa Suomen pohjoisimpiin osiin asti.

– Ylihuomisesta näyttää tulevan viikon lämpimin päivä. Etelässä saatetaan paikoin lähennellä jopa 30 asteen rajapyykkiä ja hellelukemia on tarjolla muuallakin maassa monin paikoin. Läntisessä Suomessa pilvisyys voi lisääntyä päivän mittaan ja Pohjanmaan rannikolla puolestaan kasvaa sadekuurojen riski iltaa kohden, kertoo Markus Mäntykannas.

Huolimatta siitä, että kesä lähenee hiljalleen loppuaan, kannattaa varsinkin eteläisessä Suomessa kiinnittää huomiota auringon UV-säteilyn voimakkuuteen. Viikonlopun UV-indeksilukema on noin 4-5, jolloin auringossa pidempään olevien kannattaa pakata aurinkorasva mukaan.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV3:n sääsivustolla.

(MTV3)

Katso videolta aluesääennuste:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.