Mainos

Asunnon ostajan turva paranee vuoden vaihteessa

Rakennusvirhevakuus ulotetaan nyt myös valmiina myytäviin kohteisiin.

Uuden asunnon ostajan asema paranee vuodenvaihteessa, kun kymmenen vuotta voimassa ollutta asuntokauppalakia uudistetaan.

Rakennusliikkeet velvoitetaan jatkossa asettamaan takuu rakennusvirheiden varalta, myös rakentamisen jälkeen ostetuille asunnoille. Takuu on voimassa kymmenen vuotta.

- Suurin muutos on varmaan se että, kymmenen vuoden rakennusvirhevakuus ulotetaan nyt myös näihin valmiina myytäviin kohteisiin. Tähän asti se on koskenut vain näitä rakentamisvaiheessa myytäviä, kertoo Kuluttajaviraston lakimies Jukka Kaakkola.

Käytännössä asia sujuu niin, että asunnon ensimmäinen myyjä, eli rakennuttaja velvoitetaan asettamaan sivuun vakuussumma. Tällä takuurahalla sitten katetaan mahdolliset rakennusvirheiden korjaustyöt seuraavien kymmenen vuoden ajan.

- Tämän kymmenen vuoden aikana voi siellä asunnossa tietysti tulla paljon ongelmia ilmi. Varsinkin näitä kosteus- ja homeongelmia, mitkä ovat nykyään melko yleisiä. Jos tämä rakennuttaja on tehnyt esimerkiksi konkurssin tai muuten poistunut sieltä, niin sitten on tämä vakuus, josta jatkossa saadaan nämä virheet korjattua.

Lainmuutos koskee myös lisärakentamista. Takuun tulee olla maksettuna myös ullakkotiloja ja nykyään kovin suosittuja ullakkohuoneistoja rakennettaessa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 28.12.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.