Mainos

Asukasliitto: Aravavuokralaiset jäävät jalkoihin

Asukasliitto on huolissaan käyttö- ja luovutusrajoituksista vapautuvien aravavuokratalojen asukkaiden asemasta. Liiton mielestä valtion olisi myönnettävä niiden asukkaille hankintalainoja, jos nämä haluavat muodostaa vuokratalosta asumisoikeustalon tai vuokrayhdistyksen vuokratalon

Aravan käyttö- ja luovutusrajoituksista vapautuu tänä vuonna noin 14 800 asuntoa. Useat vuokratalojen ylläpitäjät ovat myyneet tai ovat myymässä talojaan, jolloin uusi omistaja voi sanoa vuokralaiset irti ja tarjota uutta sopimusta korkeammalla vuokralla.

Asukasliiton järjestösihteeri Ulla Tuominen kertoi tänään tapauksesta, jossa Helsingissä sijaitsevan aravavuokratalon vuokrat nostettiin omistajan vaihdoksen jälkeen kaksinkertaisiksi. Asukasliitto toivoo myös kuntien ostavan käyttö- ja luovutusrajoituksista vapautuvia aravavuokrataloja, kuten on tapahtunut mm. Nurmijärvellä.

Aravavuokrataloissa on kaikkiaan noin 350 000 asuntoa, joista suurin osa on kuntien rakennuttamia. Asuntoja ovat aravan turvin rakentaneet myös eläkelaitokset ja eri yritykset työntekijöilleen työsuhdeasunnoiksi.

Ympäristöministeriössä pohditaan aravavuokratalojen käyttö- ja luovutusrajoitusten jatkamista ratkaisuna siihen, että vuokrataso on nousussa ja asuntoja on poistumassa vuokramarkkinoilta.

Neuvotteleva virkamies Hannu Hirvonen ympäristöministeriöstä kertoi tänään, että ministeriön esitys on tulossa hallituksen käsittelyyn lähiviikkoina. Toisena vaihtoehtona on esillä hankintalainoituksen laajentaminen niin, että entiset aravavuokratalot voisivat säilyä vuokrataloina tai niistä voitaisiin muodostaa asumisoikeustaloja.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.