Ässien peräsimeen hypännyt Pasi Kaukoranta aikoo kääntää joukkueen voittoon Alpo Suhosen opeilla: "Kaivoin pölystä muistiinpanot ja aloin miettiä, mitä voisin tehdä omalla persoonallani"

Ässien tuore päävalmentaja suitsuttaa joukkueen uhrautumista 1:36

Porin Ässät pelasi keskiviikkona jääkiekon Liigassa ensimmäisen ottelun uuden päävalmentajan Pasi Kaukorannan komennossa. Kaukoranta aloitti valmennusurakkansa Alpo Suhosen oppeja ja videoita tutkaillen. Uudistunut Ässät nappasi Helsingin IFK:sta 3-2-voiton.

Ässien kausi on ollut mollivoittoinen, sillä joukkue on sarjan viimeisenä. Joukkueesta on irtisanottu päävalmentaja Mikael Kotkaniemen lisäksi urheilutoimenjohtaja Jari Korpisalo ja apuvalmentaja Joni Petrell. Syöksykierrettä pysäyttämään palkattiin Kaukoranta, joka on ollut joukkueen apuvalmentajana myös aikaisemmin.

Ässien mestaruuskaudella mukana ollut Kaukoranta aloitti uuteen valmistautumisen katsomalla menneisyyteen ja valmentaja Alpo Suhosen oppeihin.

– Olen ollut Ässien organisaatiossa tilanteissa, kun tulee uusi valmentaja. Alpo Suhonen oli mieletön, kun hän tuli. Olen yrittänyt opiskella muutosvalmennusta ja kirjoittanut päiväkirjaan asioita ylös. Kaivoin pölystä muistiinpanot ja aloin miettiä, miten voisin tehdä tämän omalla persoonallani.

Kolmen ottelun voittoputkessa oleva Ässät on saanut tällä kaudella 21 ottelusta vain 18 pistettä. Kaukoranta ei halua analysoida pelin ongelmia, sillä hän kommentoisi samalla edeltäjiensä tekemisiä.

– En kommentoi aikaisempien valmentajien työtä millään tavalla. He ovat tehneet varmasti parhaansa.

Kaukorannan mukaan joukkueen reaktio uuteen valmentajaan oli positiivinen. Pataryhmä oli ennen peliä jopa liian latautunut.

– Menin koppiin rauhoittamaan pelaajia, koska he olivat niin innostuneita. Pelaajat ovat olleet äärimmäisen innostuneita, motivoituneita ja vastaanottavaisia ne kolme harjoitusta, jotka olemme olleet yhdessä.

Himalajan korkuinen vuori

Kaukoranta kertoi MTV Sportille saaneensa puhelun Ässistä viime viikolla. Loppukauden pesti sopi tuoreen päävalmentajan kuvioihin, sillä siviilityö ja vastuu miesten superpesisjoukkue Kankaanpään Mailan urheilutoimenjohtajana pitävät myös jatkossa kiireisenä.

Keskiviikkona kolmen pisteen voiton napannut porilaisjoukkue on ehtinyt harjoitella uuden päävalmentajan alaisuudessa vasta kolmesti. Opit näkyivät Kaukorannan mukaan heti kaukalossa.

– Lähdimme joukkueen kanssa rakentamaan yhteistä matkaa kolmesta teemasta: niitä ovat kurinalaisuus, pelitavan noudattaminen ja intohimo. Intohimo on kaikista hienoin asia. Blokkasimme lopussa noin 30 laukausta ja pelaajat halusivat uhrata itsensä joukkueelle.

Porilaisilla on pudotuspelipaikkaan matkaan 13 pistettä. Energiaa huokuvan Kaukorannan mielestä esteet ovat ylitettävissä.

– Meillä oli Himalajan korkuinen vuori kiivettävänä. Sinne on kuitenkin kiivetty monta kertaa. Olemme päässeet nyt ensimmäiseen leiriin.

Pelitavan yksityiskohtia päävalmentaja ei kuitenkaan paljasta.

– Muuten Jukka Rautakorpi katsoo ne, ja meillä on lauantaina tiukat paikat, hän naurahtaa ja viittaa lauantaiseen Tappara-peliin.

Lue myös:

    Uusimmat