Mainos

Uusi päävalmentaja käskyttänyt Ilveksen nousuun – lähtisikö hän nyt kaljalle potkut saaneen Karri Kiven kanssa?

3:27
Videolla Jouko Myrrän haastattelu kokonaisuudessaan.

Ilves on noussut SM-liigassa Jouko Myrrän aikana sarjajumbosta vakaaksi keskikastin joukkueeksi. Mikä on ollut kehityksen taustalla? Ja mikä on nyt suhde pitkäaikaiseen työkaveriin Karri Kiveen?

Ilves ajautui alkukaudella Karri Kiven valmennuksessa ison ahdistuksen tilaan. Ilves voitti seitsemästä ottelusta vain yhden.

Se oli kova pettymys seuralle, jota monet asiantuntijat veikkasivat SM-liigan yllätysjoukkueeksi. Ilveksestä tuli yllättäjä, mutta toiseen suuntaan.

Seurajohto vapautti Kiven tehtävistään ja nosti apuvalmentajan tontilta päävalmentajaksi Jouko Myrrän. Sen jälkeen alkoi kentällä tapahtua oikeita asioita ja tunnelma vapautua.

Myrrän aikana Ilves on ottanut 11 ottelusta kahdeksan voittoa, ja sarjasijoitus on seitsemäs. Tamperelaisjoukkue pääsee iskemään hyvistä asetelmista maaottelutauon jälkeen.

– Kyllä pelaajat ovat sen vireen takana. Arjen laatu on saatu yhteisvastuullisesti nousemaan. Puolustuspeli ja pelille heittäytyminen ovat olleet kunnossa, Myrrä summasi Tampereella MTV Urheilulle.

Oliko Myrrä ”myyrä”?

Myrrä ei halua palata enempää tuskaiseen alkukauteen, vaikka hän oli itse mukana apuvalmentajan roolissa.

Oliko Myrrä ”myyrä”, joka kaivoi maata päävalmentajan jalkojen alta nostaakseen omaa asemaansa? Hän purskahtaa spontaanisti nauruun teorian kuultuaan.

Ilveksen uusi laumanjohtaja muistuttaa, että hänellä on historiaa Kiven kanssa yläasteelta ja lukiosta aina 1980-luvulta asti. Kaksikko oli muun muassa joukkuekavereina 18-vuotiaiden EM-kisoissa.

Oletko ollut Kiven kanssa yhteyksissä hänen potkujensa jälkeen?

– En, Karri ei soittanut mulle silloin.

Lähtisitkö Kiven kanssa kaljalle, jos hän soittaisi ja pyytäisi?

– Tottakai!

”Hyökkäyspelin osaajia kyllä löytyy”

Nyt tarkoituksena on katsoa eteenpäin. Myrrän mukaan Ilves on keskittynyt paljon ”oman maalin haltuunottoon”.

– Kun viikot kuluvat eteenpäin, yritämme ottaa pelaajia haltuun kauempaakin, Myrrä muotoilee.

Tshekkimaalivahti Lukas Dostal on ollut yksi nousun avainhenkilöistä. Pelaajien luottamus maalivahtipeliin on kasvanut, mikä on vapauttanut peliä.

Myrrä on ehtinyt lyhyen päävalmentajajakson aikana puhua paljon laadukkaasta arjesta. Niin nytkin.

– Päivästä yksi olemme pyrkineet siihen, että pystymme katsomaan toisia silmiin. Välitämme toisistamme ja arvostamme Ilveksen logoa. Se tarkoittaa sitä, ettei jätetä yhtään yksittäistä suoritusta puolitiehen.

Myrrä sanoo, että puolustus- ja kamppailupeli ovat edelleen työlistalla korkealla.

– Kun pystytään irrottamaan vastustaja nopeasti kiekosta, ei tule pitkä puolustusjaksoja. Hyökkäyspelin osaajia meiltä kyllä löytyy.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja