Uuden Ässät-luotsin valmennuspestille unelma-alku – JYPin kurimus ei ota loppuakseen

Ässien uuden päävalmentajan Pasi Kaukorannan pesti porilaisten peräsimessä alkoi täydellisesti, kun Ässät kukisti HIFK:n 3-2-lukemin.

Pääkuvan videolla Tulosruudun kuvaa keskiviikon SM-liigakierrokselta.

Ässät aloitti ottelun hienosti. Peter Tiivola aloitti maalinteon avauserässä Jarno Kärjen komeasta esityöstä.

Ässien vahvat otteet jatkuivat toisessa erässä ja porilaiset lisäsivät johtoaan kahdella lisäosumalla.

HIFK sai päätöserässä aikaan kuitenkin hienon kirin ja vierasjoukkue Ässät oli paikoitellen pahassa pulassa. Tommi Santalan ja Joonas Raskin osumat toivat isännät maalin jo päähän, mutta loppukirin huipentavaa tasoitusta ei enää nähty.

JYPin vaikeudet jatkuvat

JYPin heikot otteet SM-liigassa saivat jatkoa, kun HPK kukisti jyväskyläläiset lukemin 2-1. Tappio oli JYPille jo viides perättäinen. JYP on valahtanut jo SM-liigan sarjataulukossa jaetulle viimeiselle sijalle, sillä se on hävinnyt kymmenestä viimeisestä ottelustaan peräti yhdeksän.

Keskiviikkoinen ottelu eteni tasaisissa merkeissä. HPK onnistui avaamaan maalihanat vain kolme sekuntia ennen avauserän päättymistä, kun Teemu Turunen laukoi kiekon verkkoon.

Toisessa erässä kokenut Janne Lahti laukoi lukemiksi 2-0. Lahden osumaan syöttöpisteen merkkautti ensimmäistä otteluaan HPK:ssa pelannut Niclas Lucenius.

JYP onnistui vielä kaventamaan ottelun loppuhetkillä lukemiksi 1-2 Robert Rooban osumalla, mutta maali jäi ottelun viimeiseksi.

Ilves, Pelicans ja Sport voittoihin

Ilves kukisti Lukon Tampereella lukemin 2-1. Pistepörssin kärkikymmenikössä keikkuvat Teemu Lepaus ja Arttu Ruotsalainen vastasivat Ilveksen täysosumista.

Pelicans nousi päätöserässä KalPan ohi 2-1-voittoon ja nappasi kolme pistettä. KalPan pakkihankinta Cade Fairchild laukoi ensimmäisen SM-liigaosumansa.

Sport haki 3-2-jatkoaikavoiton TPS:n vieraana. Ratkaisuosuman jatkoajalla laukoi Antti Kalapudas.