”Aspartaami ei ole myrkkyä” – näin paljon light-limua saa juoda päivässä

Aspartaami on keinotekoinen makeutusaine, jota käytetään esimerkiksi light-limuissa sokerin tilalla. Ravitsemusterapeutti vakuuttaa, että oikeissa määrin käytettynä aspartaami ei vahingoita terveyttä.

– Sokeri on ehdottomasti aspartaamia haitallisempaa sellaisina määrinä kuin suomalaiset sitä käyttävät, laillistettu ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen sanoi Hyvää Elämää -lähetyksessä.

– Jos juo esimerkiksi puoli litraa päivässä makeutuslimppareita tai käyttää kahvissa tai teessä muutaman makeuttavan pillerin, sillä ei tämän päivän tiedon valossa ole terveyden kannalta ihmiselle mitään merkitystä. Sitä limppariakin pitäisi juoda 4,5–5 litraa päivässä tai enemmän ennen kuin aspartaamin turvaraja alkaisi tulla täyteen. Tutkimukset ovat näyttäneet, että pitää saada vieläkin enemmän, jotta alkaa tulla jotain haittoja.

– Eikä aspartaami mitään myrkkyä ole, siitä on vakuuttavat tutkimukset olemassa.

Toisaalta jos kevyttuotteita käyttää laihtuakseen, on syytä tietää, että ne eivät välttämättä painonpudotuksesta yhtään helpompaa.

– Tämä on se huono puoli. Kaikki makea, mitä laitetaan keinomakeuttajana suuhun, lisää sitä omaa makean tarvetta, Laatikainen huomauttaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja