Asiantuntijoilta tyly tuomio MM-kisojen seuratuimman taisteluparin eroista: "Hughes on junioripelaaja Kakkoon verrattuna"

Leijonien Kaapo Kakko ja Yhdysvaltojen Jack Hughes ovat suurennuslasin alla jääkiekon MM-kisoissa, sillä kaksikon ennustetaan menevän ykkös- ja kakkosvarauksina kesän NHL-draftissa. Leijonat hävisi maanantaina Yhdysvalloille jatkoajalla 2-3 lukemin. C Moren asiantuntijatiimi otti pelaajat tarkempaan vertailuun.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Suomi-Tanska torstaina 16.5. klo 21.15 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Hughes on ennakkokaavailussa menossa ykkösvarauksena. C Moren asiantuntija Ville Nieminen avaa syitä, miksi yhdysvaltalaispelaaja on saavuttanut tämän aseman.

– Ensinnäkin se, että hän on paikallinen pelaaja. Hän on keskushyökkääjä ja ykkösvarauksen omaava New Jersey Devils tarvitsee franchise-tason pelaajaa sille pelipaikalle. Hughes on varmasti heille oikea pelaaja. Hughes on junioripelaaja Kakkoon verrattuna, joka on pelannut miesten pelejä. Hughes ei ole pelannut niitä pelejä kuin MM-kisoissa. Se näkyy hänen otteissaan, Nieminen sanoo.

– Hughesin pelaaminen peli perustuu ehkä enemmän yksilösuorituksiin kuin joukkuepelaamiseen. Hän on toki täysin erilainen pelaaja kuin Kaapo Kakko. He pelaavat eri paikoilla, niin on vähän huono vertailla, Nieminen jatkaa.

Yhdysvaltalainen on iskenyt juniorisarjoissa kovia pistemääriä. C Moren asiantuntija Karri Kivi sanoo, että miesten peleihin hyppääminen voi olla vaikeaa joillakin osa-alueilla.

– Siinä on kyse yksityiskohdista. Jollain pelaajalla voi tulla ongelmia fysiikan kanssa, jollain pelin lukemisen kanssa, jollain pelaajalla voi olla sellainen tausta, että hän ei ole juurikaan joutunut puolustamaan. Tällaiset asiat rupeavat sitten näkymään nopeasti. Sitten on taas kokonaisvaltaiset pelaajat, kuten Sebastian Aho ja Kakko, jotka ovat heti valmiina, Kivi sanoo.

– Hughes oli 18-vuotiaiden MM-kisoissa täysin ylivoimainen pelaaja, mutta 20-vuotiaiden kisoissa hän oli tavallaan vastaantulija, kun he pelasivat loppuottelussa Suomea vastaan. Hän ei saanut mitään aikaan, koska pelin rakenne ei ollut sellainen, että se toimisi Suomea vastaan, Nieminen lisää.

"Kaapo Kakko saattaa pamahtaa esille ja kovaa"

Kakko oli erinomainen päättyneellä kaudella Liigassa, mutta hän on noussut MM-kisoissa uudelle tasolle. 

– Liigakauden jälkeen tuli pieni puhallus MM-kisoja edeltävissä maaotteluissa, mutta jokainen tiesi, että jossain vaiheessa tässä turnauksessa Kakko saattaa pamahtaa esille ja kovaa. Se, että se tuli ensimmäisessä pelissä, on hienoa, Kivi toteaa.

– Se on erikoista, että tuollainen 18-vuotias B-juniori-ikäinen häkkipääpelaaja pelaa SM-liigassa ja häntä vastaan joudutaan aina laittamaan kentälle parhaat puolustavat pelaajat. Tämä on mennyt erikoiseksi, mutta tällaiset nuoret pelaajat kehittyvät viikoittain, päivittäin tai jopa yhden pelin sisällä. Silloin on kyse supertalenteista, Nieminen jatkaa.

Kivi sanoo, että vastakkainasettelu pyörii tällä hetkellä molempien pelaajien ajatuksissa. 

– Siitä on puhuttu niin paljon. Uskon, että kun tulee sellainen tilanne, jossa molemmat menevät kiekkoon samaan aikaan, niin Kaapo laittaa jenkkipojan selälleen, Kivi sanoo.

– Muistetaan asetelma Nathan MacKinnon vastaan Aleksander Barkov tai nuorten kisoista Patrik Laine vastaan Auston Matthews, Nieminen muistuttaa.

Leijonien pelit jatkuvat kahden välipäivän jälkeen torstaina, kun vastaan asettuu Tanska.

Kaikki jääkiekon MM-kisojen ottelut suorina lähetyksinä osoitteessa cmore.fi 

Lue myös:

    Uusimmat