Kaapo Kakko on tavallinen pleikkaria pelaava poika, jolta ei saa kiekkoa pois – onko MM-loisto edes yllätys näiden tarinoiden perusteella?

Leijonien sensaatio MM-kisoissa on ollut vasta 18-vuotias superlupaus Kaapo Kakko.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Yhdysvallat-Suomi maanantaina 13.5. klo 17.15 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Kakon tarina on mielenkiintoinen. Hän oli juniori-ikäisenä jo tähti ja hänestä povattiin silloin jo suurpelaajaa. Hän sairastaa keliakiaa sekä diabetesta ja haluaa olla nuorille esikuva.

Mutta minkälainen hän on kaukalon ulkopuolella?

Kakko kehittyi etenkin TPS:n A-nuorissa. Kakon valmentajana toiminut Juuso Nieminen kertoi MTV Urheilulle syyskuussa, että Kakon henkinen puoli oli vasta kehittymässä tuolloin.

– Alussa hänellä oli vaikeuksia ottaa palautetta vastaan ja jutella valmentajan kanssa. Kun kausi meni eteenpäin, niin prosessi lähti rullaamaan oikeaan suuntaan. Kauden aikana hän kasvoi henkisesti todella paljon, Nieminen sanoi.

TPS:n valmennuspäällikkö Mika Suoraniemi puolestaan totesi, että Kakko on käytännössä ollut aina superlahjakkuus. Kakko on pelannut koko ajan vanhemmissa ikäluokissa.

Parhaimmillaan Kakko pelasi viisi vuotta vanhemmassa ikäluokassa.

– On ihan sama, mille tasolle hänet lyö, niin hän vastaa aina huutoon. Se on poikkeuksellinen kyky. On sitten kyse maajoukkueesta tai alle 18-vuotiaiden MM-kisoista. Tai A-junioreista, joissa hän pelasi viisi vuotta vanhempien pelaajien kanssa ja suorastaan dominoi siellä, Suoraniemi sanoi.

Niin, Kakko on MM-kisoissakin osoittanut sen, että kun taso kovenee, hän kyllä vastaa haasteeseen.

"Sinne hän meni ja haki sen itselleen"

Nieminen kertoi yhden esimerkin Kakon sisäisestä vimmasta, joka ajaa häntä eteenpäin.

Kakko oli kerran yhdessä ottelussa käynyt hakemassa kiekon itselleen toiselta laidalta. Kakon piti pelata oikealla puolella, mutta hän haki kiekon vasemmalta laidalta. 

– Sinne hän vain meni ja haki sen itselleen. Ei hän kauheasti uskonut siihen, että se kiekko tulee hänelle ajan kanssa. Noita asioita käytiin läpi viime kauden aikana, Nieminen muisteli.

Kakko on varsin kovapäinen urheilija, mutta pelaa aina joukkueelle ja ajattelee aina joukkueen etua. 

Kakon tavoite ennen kautta oli vain saada pelipaikka SM-liigaseuran TPS:n miehistöstä, mutta päätyi vetojuhdaksi. Kakko häikäisikin TPS:n paidassa, kun hän pyöritteli liigatähtiä mennen tullen.

Kakon suurin valtti onkin kova saavuttamisen tarve. Tämä on näkynyt myös MM-jäillä, kun häntä on verrattu Yhdysvaltojen Jack Hughesiin.

– Kaapo on mukava jätkä, kuitenkin nöyrä tekemään paljon hommia. Ei ylpisty ollenkaan. Tosi taitava jätkä. Jätkien kanssa välillä ihmetellään, että millaisia kikkoja sieltä tulee. Treeneissäkin tulee katsottua, että ”vau, kuinka se nyt tuohonkin pystyi”, Leijonien puolustaja Henri Jokiharju totesi MTV Urheilulle. 

(Juttu jatkuu videon jälkeen).


Tavallinen poika

Kakolla oli nuorempana pikkupoikamaista uhoa, mutta se ei mennyt missään vaiheessa yli.

Lähes vuosikymmenen nuorukaisen kanssa töitä tehnyt TPS-valmentajan Anatoli Bogdanovinmukaan Kakon virtuoosimaiset kiekonkäsittelytaidot tulivat esiin jo aivan lapsuudesta lähtien, mutta suurin eteenpäin ajanut voima on ollut nuorukaisen hillitön halu voittaa pelejä.

– Jos tukkaan tuli, niin itkua väännettiin aina välillä, valmentaja kertoi MTV Urheilulle tammikuussa.

– On ollut tilanteita, että joku peli hävittiin 5-6, ja hän teki viisi maalia, mutta pelin jälkeen itketti, että hänellä olisi ollut paikka tehdä kuudes ja seitsemäs maali, joilla olisi voitettu, Bogdanov jatkoi.

Kaukalon ulkopuolella Kakko on, kuin kuka tahansa nuori aikuinen. Hän on samaan aikaan kypsä, mutta kujeilee mielellään. Lapsenomaisuutta löytyy.

– Hän on kuitenkin ihan tavallinen poika ja sieltä tulee ihan tavallisia juttuja. Hän pelaa varmaan ihan yhtä paljon pleikkaria kuin muut hänen ikäiset. Toki, hän on sitten paljon enemmän jäällä ja treenaa vielä kovempaa kuin muut hänen ikäiset, TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinentotesi MTV Urheilulle syyskuussa.

Kakko on häikäissyt huimilla suorituksillaan Kanadaa sekä Slovakiaa vastaan. Nieminen tiivisti osuvasti Kakon pelityylin.

– Hän on vain niin vittumainen vastustaja. Häneltä ei saa kiekkoa pois.

Katso pääkuvan videolta pitkä Kaapo Kakon haastattelu!


Lue myös:

    Uusimmat