Jukka Jaloselta mielenkiintoisia paljastuksia Kaapo Kakon käsittämättömän menon taustalta – MM-valinta ei ollut mikään itsestäänselvyys

Kaapo Kakko on lyönyt ällikällä myös Leijonien päävalmentajan Jukka Jalosen. Jalonen äityi Slovakia-pelin jälkeen harvinaisesti kehumaan yhtä yksilöä, mutta hän avasi myös mielenkiintoisia faktoja siitä, mitä Kakon kohdalla on viime viikkoina tapahtunut.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Yhdysvallat-Suomi maanantaina 13.5. klo 17.15 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!​​​​​​​

Slovakia-peli oli tiukkaa taistelua, lopulta Kakko teki päätöserässä kaksi maalia ja johdatti hattutempullaan Leijonat 4-2-voittoon.

– Onneksi oli Kaapo, joka pystyi naulaamaan tuon pelin tiukassa paikassa, Jalonen totesi pelin jälkeen.

18-vuotias ihmemies on tehnyt nyt kahdessa MM-pelissä viisi maalia. Hän ilmoitti huhtikuun alussa, että alle 18-vuotiaiden MM-kisat saavat jäädä, hän lähtee tavoittelemaan paikkaa miesten MM-joukkueesta.

Jukka Jalonen ei osannut tuolloin sanoa, että Kakko olisi kisajoukkueessa, eikä etenkään arvata, että tämä ratkoisi pelit Suomelle.

– Eihän sitä ikinä voi tietää. Kaapo ei ollut pelannut A-maajoukkueotteluita aiemmin ollenkaan. Ja kyllä siinä oma aikansa meni, Jalonen sanoi painavasti.

– Kaapo ei tehnyt neljässä viikossa maaleja yhtään, ennen kuin täällä, hän muistutti.

Leijonat pelasi viiden viikon MM-leirityksen aikana yhdeksän ottelua. Kakko oli mukana peräti kahdeksassa. Jalosen mukaan Kakko on mennyt kevään maajoukkuerummutuksessa rutkasti eteenpäin pelaajana.

– Tässä on ollut minun mielestäni erittäin hyvä rytmitys hänelle. Pelejä oli kohtuu paljon ja kuitenkin aika hyvää fyysistäkin harjoittelua kentän ulkopuolella, mikä on kehittänyt hänen fysiikkaansa. Nyt hän on huippuiskussa fyysisesti ja henkisesti. Pelillisesti se tiedettiin, että hän pystyy asioihin, mutta nyt hän pystyy kansainvälisessä tempossa liikkumaan. En minä nyt tällaista tietenkään voinut kuvitella, eikä kukaan voinut, että hän näitä pelejä ratkoo, Jalonen avaa taustoja.

– Mutta mikäs sen hienompaa kuin olla mukana joukkueessa, jossa on noin hyvä pelaaja, hän painottaa.

(Artikkeli jatkuu videon alla)


Kakko itse myöntää, että leiri oli ajoittain raskas. Hänen on vaikea arvioida sitä, miksi harjoituspeleissä tuli vain syöttöpisteitä (0+4) kahdeksaan peliin.

– Näitä pelejä on ollut mukava pelata. Ehkä se lähti sitten vain, kun oli aika kova lataus heti tuohon ensimmäiseen miesten MM-kisapeliin. Harjoituspeleissäkin koitin tietysti kovaa, mutta siellä ei tullut tulosta vielä. Hyvä, että nyt homma toimii.

”Ei montaa vastaavaa maailmassa”

Kakko on pitänyt sekä Kanadaa että Slovakiaa vastaan kiekkoa ihailtavalla itseluottamuksella. Hänen kiekonsuojaamisensa on maailmanluokkaa ja lyhyen mailan avulla hän pystyy tekemään pienessä tilassa nopeita ratkaisuja. Kiekko pysyy välillä monen miehen ja mailan sekamelskassa kuin noiduttuna Kakon hallinnassa.

Slovakia-pelissä se näkyi kauas.

– Ei Kaapolla niin hirveän paljon kiekkoa ollut, mutta silloin kun se oli hänellä, silloin peli oli meillä. Kyllä se ketju (Harri Pesonen-Sakari Manninen-Kakko) joutui puolustamaan paljon omissa ja hölmöili pari kertaa oikein urakalla. Mutta silloin, kun hänellä on se musta lavassa, silloin taivas on rajana, Jalonen sanoo.

Maalit ovat oma lukunsa, mutta miten Kakko on pelannut niiden ulkopuolella?

– Kaapo hoitaa oman hommansa, ei mitään spesiaalia. Vielä on paljon työmaata puolustamisen suhteen ja pikku nyanssien suhteen, mutta sitten kun Kaapolla on kiekko, hän on kohtuullisen hyvä pelaaja. Maailmassa ei montaa vastaavaa ole, Jalonen naulaa.

– Nämä maailman huiput ovat vähän spesiaalitapauksia. He pystyvät tekemään mitä vain parhaimmillaan, kun he ovat flow-tilassa.

Spesiaalitapaus, eikä maailmassa ole montaa vastaavaa. Kovia sanoja 18-vuotiaasta ensi kesänä NHL:ään varattavasta pelaajasta.



Lue myös:

    Uusimmat