Mainos

Asiantuntijat tyrmäävät täyskiellon: Odottavien äitien varoittelu alkoholista turhaa?

Naisia varoitellaan suotta alkoholin vaaroista raskauden aikana, asiantuntijat väittävät.

Asiantuntijoiden mukaan naisia varoitellaan turhaan välttämään alkoholia odotusaikana, kertoo muun muassa The Guardian.

Viime vuonna Englannissa raskaana oleville naisille annettiin uudet ohjeistukset: mikään määrä alkoholia raskauden aikana ei ole turvallista nautittavaksi. Asiantuntijoiden mukaan jo pienikin määrä alkoholia voi muun muassa vaikuttaa vauvan kasvuun ja nostaa ennenaikaisen syntymän riskiä.

Nyt ohjeistukselle on löytynyt vastustajansa. Toisten lääketieteen asiantuntijoiden mukaan alkoholin täyskielto on odottavia äitejä kohtaan niin seksististä kuin ylivarovaistakin ja aiheuttaa tuleville äideille ahdistusta aivan turhaan. Joidenkin väitteiden mukaan jotkut raskaana olevat naiset teettävät abortin vain, koska ovat huolissaan juomisensa aiheuttamista mahdollisista vahingoista syntymättömälle vauvalle. 

– Naiset eivät lakkaa olemasta ihmisiä, joilla on kyky tehdä asiantuntevia päätöksiä, vain siksi, että he ovat raskaana, totesi Clare Murphy British Pregnancy Advisory Servicesta.

Myös tohtori Ellie Lee Kentin yliopistosta pitää alkoholin täyskieltoa ylivarovaisena ohjeistuksensa. Hänen mukaansa todisteita siitä, ettei pienestä määrästä alkoholia ole haittaa, ei ole otettu huomioon. Lee ei kuitenkaan halua ottaa kantaa siihen, kuinka paljon alkoholia odottavan äidin sitten olisi turvallista juoda.

Sekä Murphy että Lee esittävät kantansa tänään Kentin Canterburyssa järjestettävässä konferenssissa.

Lukuisten muiden asiantuntijoiden mukaan odottavien äitien ei tulisi nauttia lainkaan alkoholia, ei edes vasta raskautta yritettäessä.

Aiemmin tänään uutisoitiin brittinaisesta, joka synnytti villin bileillan jälkeen oltuaan autuaan tietämätön raskaudestaan. Vauva syntyi ennenaikaisena, mutta terveenä.

***

3:02

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.