Käsittämätöntä trendiä seuraavat naiset laittavat tupakkaa vaginaansa – lääkäreiltä täystyrmäys

13:18
Videolla kerrotaan, miten röökistä pääsee pysyvästi eroon.

Brittilehdet The Sun ja Daily Mail kertovat, että Afrikassa on kerännyt suosiota trendi, jossa naiset laittavat vaginaansa tupakkajauhetta, koska sen uskotaan nostavan seksihaluja. Toimenpide on lähteiden mukaan suosittu etenkin Senegalissa.

Tupakan uskotaan voivan kutistaa genitaaleja, lisätä seksuaalista mielihyvää ja nostaa todennäköisyyttä tulla raskaaksi.

The Sun kertoo, että Senegalissa myydään tupakkatuotetta, joka on tehty kuivatuista tupakan lehdistä tai tangora-puun juurista.

Jotkut uskovat tupakan tehoon

The Sunin haastattelema 50-vuotias nainen kertoi, että hänen tätinsä oli kehottanut häntä laittamaan tupakkajauhetta vaginaan, kun hän oli kertonut ongelmistaan tulla raskaaksi.

– Sen käyttämisen jälkeen pystyin saaman lapsen. Jopa lääkärit yllättyivät, nainen kertoi.

– Minulla on sietämätöntä kipua aina, kun laitan tuotetta. Mutta kun tuo vaikutus on mennyt ohi, oloni tuntuu todella hyvältä.

Paljon haittavaikutuksia

Hoitoalan ammattilaiset ovat tyrmänneet uskomukset tupakan seksihalua lisäävistä vaikutuksista. He varoittavat, että tupakan tunkemisella vaginaan voi sen sijaan olla monenlaisia vaarallisia terveysvaikutuksia. Seurauksena voi olla esimerkiksi hedelmättömyyttä ja arpeutumia.

Gynekologi Abdoulaye Diopin mukaan vaginaan laitettu tupakka antaa naisille vain tunteen siitä, että genitaalit supistuvat, koska kemikaalit saavat vaginan lihakset vetäytymään.

Tupakka vaginassa voi lisätä aikaa myöten syövän riskiä ja aiheuttaa sen, että lapsi syntyy kuolleena. Lisäksi se voi haitata merkittävästi kuukautiskiertoa.

Moni tullut hakemaan apua

Senegalilainen terveysalan ammattilainen Gnima Ndiaye kertoo, että hänen toimialueensa ensipuun on tullut monia naisia, joille on tullut oireita tupakkajauheen laittamisen jälkeen. Apua on tultu hakemaan esimerkiksi vaginan tulehdukseen.

Professori ja lääkäri Pascal Foumane Yaoundén yliopistosta Kamerunista kertoo The Sun -sivustolle, että tupakan on todettu olevan karsinogeeni.

– Kohdunkaulan syövän riski on mielestämme lisääntynyt niissä tapauksissa, joissa tupakka on ollut suorassa kontaktissa kohdunkaulan kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja