Asiantuntija: Maito ei teekään hyvää hiuksille – lue miksi!

Juo maitoa, ja saat vahvat hiukset ja kynnet! Hiustenhoidon asiantuntija, hiustutkija Annikki Hagros-Koski lyttää tämän yleisen hokeman. Lue, miksi.

Hiustutkimuskeskus HiusAkatemian toimitusjohtaja, hiustutkija Annikki Hagros-Koski painottaa ruokavalion ja ravinteiden merkitystä hiusten terveydelle. Yllättäen hän kuitenkin kehottaa terveitä hiuksia tavoittelevia pysymään erossa liiallisesta maitotuotteiden käytöstä.

– Se, että maito tekisi hyvää hiuksille, ei pidä paikkaansa. Maito sisältää kyllä runsaasti kalsiumia, mutta myös runsaasti proteiinia. Proteiini taas sitoo kalsiumia eli se ei pääse imeytymään, Hagros-Koski perustelee.

Lisäksi hänen mukaansa maitotuotteet sisältävät liikaa fosfaatteja, jotka nekin aiheuttavat hiusten haurastumista.

Kalsium sen sijaan on itsessään hyväksi hiuksille. Hagros-Kosken mukaan kalsiumtabletteihinkaan ei kuitenkaan tulisi turvautua, sillä tutkimusten mukaan ne voivat puolestaan lisätä sydänongelmien riskiä.

Hänestä ongelma ei olekaan siinä, että kärsisimme kalsiumin puutteesta, vaan siinä, että monesti ruuasta saamamme kalsium ei imeydy.

– Kalsiumia on muun muassa kaaleissa, pikkukaloissa ja kuivatuissa viikunoissa. Sitä on marjoissa ja lihassa. Ruuan kalsium imeytyy, kun huolehdimme riittävästä magnesiumin ja D-vitamiinin saannista, Hagros-Koski listaa ja lisää olevansa itsekin elävä esimerkki suosittelemansa ruokavalion voimasta.

– Olen ollut 30 vuotta ilman maitotuotteita, ja minulla on paksut ja vahvat hiukset.

Studio55.fi/ Milja Haaksluoto

Kuva Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja