Asiantuntija käänsi Toni Keräsen epäonnistumisen positiiviseksi "Latinki oli järkyttävä"

Toni Keräsen keihäs jäi alle 80 metriin Pariisin Timanttiliigassa 0:34
Katso Toni Keräsen Timanttiliigan paras heitto videolta.

Toni Keränen jäi Pariisin Timanttiliigan kisassa alle 80 metrin ja oli kilpailun seitsemäs. MTV Urheilun yleisurheiluasiantuntija ei ole huolissaan Keräsestä olympialaisten kynnyksellä. Päinvastoin.

Toni osoitti, että on ihan ennätyskunnossa, eli mitään ei ole menetetty, Evilä kommentoi Limingan Niittomiesten heittäjän suorituksia Pariisissa.

– Kunto hyvä, tekniikka vaan kohdilleen olympialaisia ajatellen.

Keräsen heitto oli melko pahasti hukassa, ainakin tulosten valossa. Vain sarjan paras 79,22 oli lähelläkään 80 metrin viivaa. Evilä uskoo, että Timanttiliigassa ensimmäistä kertaa heittäneellä Keräsellä oli hieman liian kova yritys.

– Tonin osalta näki, että latinki oli niittomiehellä ihan järkyttävä. Halusi kaataa kaikki kannot kaskessa ja vetää mukanaan. Sitten kun on tahtoa enemmän, jää taitopuoli vähän heikommaksi. Näki, että ruutia on, ja kunto on äärettömän kova, Evilä sanoo.

Keräsen parhaan heiton Pariisin Timanttiliigassa voi katsoa jutun ylälaidan videolta.

Evilä näki epäonnistumisen jopa hyvänä asiana.

– Toisaalta ihan hyvä oppikoulu tähän kohtaan. Parempi ottaa (epäonnistuminen) tässä kohtaa Pariisissa kuukautta ennakkoon. Virheitä poissulkemalla voi parantaa tulosta huomattavasti. Sellaista jäi paljon käteen, Evilä huomauttaa.

Myös Keränen itse näki pajon positiivista Pariisin kisassa, vaikka keihäs jäikin toistuvasti alle 80 metrin.

– Tähän kisaan ei ollut minkäänlaisia odotuksia. Vetäisin kovan treeniviikon alle ja tiesin, että hermotus ei ole parhaassa iskussa, joten sikäli olen jopa tyytyväinen kisaan ja sain hyvää kokemusta ennen olympialaisia, Keränen totesi SUL:n tiedotteen mukaan.

Tulos ei ollut lähelläkään sitä mitä olisi kiva heitellä, mutta tänään kovat olivat kovia. Mikä erotti minut heistä, oli se, että he osasivat laittaa keihäät asentoon.

Kisan voitti Saksan Julian Weber tuloksella 85,91. Grenadan Anderson Peters heitti toiseksi kaarella 85,19. Kolmas oli Tshekin Jakub Vadlejch heitettyään 85,04 ja Pakistanin Arshad Nadeem neljäs tuloksella 84,21.

Keränen edustaa Suomea Oliver Helanderin ja Lassi Etelätalon kanssa Pariisin olympialaisten keihäskisassa. 

Lue myös:

    Uusimmat