Mahutshihin hurjan ME:n mahdollisti merkittävä muutos

Jaroslava Mahutshih hyppäsi korkeushypyn maailmanennätyksen 210 1:30
Katso videolta Mahutshihin järisyttävä ME-hyppy.

Jaroslava Mahutshih hyppäsi korkeudessa uudet ME-lukemat 210 Pariisin Timanttiliigassa. Huippukunnon ja mahtituloksen taustalla on täksi kaudeksi tehty muutos tekniikassa.

– Kauden alkuun otettiin vähän lisää vauhtia, MTV Urheilun asiantuntija Tommi Evilä osaa sanoa.

Mahutshihin ennätys ennen Pariisin kisaa oli 206. Sekin on peräisin kolmen vuoden takaa. Tämän kauden ulkoratojen kisoissa ukrainalainen oli ponnistanut ME-tulokseen verrattuna vaatimattomasti 201. Yhdessä kisassa kesän paras parani siis käsittämättömät yhdeksän senttiä.

– Se selittyy oikeastaan tehdyllä muutoksella. Urheilu on jatkuvaa analysointia ja Mahutshihin leirissä ymmärrettiin, että tarvitaan lisää horisontaalinopeutta, että on jotain mitä suunnata vertikaalisuuntaan, Evilä kertoo.

Toteutus ei kuitenkaan ole niin yksinkertainen.

Mutta se, että miten se tehtiin, on sitten oma juttunsa. Nyt sitä on kisoissa tehty koko ajan. Kisa kisalta on virhemarginaali pienentynyt jatkuvasti. Vähän paremmin pystytään tulemaan ponnistusjalkaa vasten, vähän aktiivisempi vapaa jalka ja hyvä käden ohjaus, Evilä luettelee pieniä parannuksia, mitä Mahutshihin hypyssä on tapahtunut.

Sunnuntaina Pariisin Timanttiliigassa Mahutshihin hyppy nousi täysin uusiin korkeuksiin kuin aikaisemmin. Jo hypyt 198:sta ja 201:stä enteilivät kovaa tulosta, sillä ylityksissä oli ilmaa monta senttiä.

– Luonnollisesti kaiken pitää loksahtaa kohdalleen. Hän teki sellaisen suorituksen, mihin kukaan ei ole tällä pallolla pystynyt, Evilä hehkuttaa.

–  Oli se vaan hurjan vakuuttavan näköistä. Ja vielä ensimmäisellä yli. Upeaa, että naisten korkeushyppy on siirtynyt uudelle kymmenluvulle.

 

 

Lue myös:

    Uusimmat