Mainos

Asianajajat: Tuomareiden on erikoistuttava

Tuomioistuimien tuomareiden riittämätön erikoistuminen on asianajajien yleinen keskustelunaihe, myöntää Asianajajaliiton puheenjohtaja Mika Ilveskero MTV3 Uutisten haastattelussa.

Liiton tekemän tuoreen tutkimuksen mukaan selvä enemmistö asianajajista kokee tärkeäksi sen, että tuomareiden pitäisi erikoistua oikeudenhoidossa entistä voimakkaammin.

– Jos esimerkiksi käräjäoikeudessa käsitellään hometalojen ongelmia, asianajajat toivovat entistä enemmän, että tuomareilla olisi alan substanssiosaaminen. Asianajat haluavat, että tuomarit pysyvät kärryillä, kun tiettyjä alan termejä käydään oikeudessa läpi, Ilveskero toteaa.

Hänen mukaansa asianajajat keskustelevat jatkuvasti yleisissä tapaamisissa tuomareiden erikoistumisesta.

– Erikoistumista toivotaan muun muassa rakennusalan, patenttialan ja talousalan riita-asioihin, Ilveskero kertoo MTV3 Uutisille.

Asianajajaliiton tutkimuksen mukaan 55 prosenttia vastanneista on sitä mieltä, tuomareiden nykyistä voimakkaampi erikoistuminen on tärkeää. Sen lisäksi 32 prosenttia vastaajista kokee erikoistumisen erittäin tärkeäksi.

Asianajajatutkimus on toteutettu noin viiden vuoden välein 1970-luvulta lähtien. Kyselytutkimus suunnattiin kaikille asianajajille. Vastaajia oli 651 ja he edustivat noin kolmeasataa asianajotoimistoa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.