Mainos

Asiakas hämmästyi: Myyntipisteitään karsineen VR:n palkintokuponki ei käy netissä tai automaateissa

VR yllätti asiakkaansa alennuskupongilla, mutta hämmensi samalla lunastusrajoituksilla. Myyntipisteitään karsineen VR:n kupongin pystyi käyttämään vain lipunmyynnissä tai puhelinpalvelussa.

Helsinkiläinen Virve Airola sai hiljattain mieluista postia: ahkera junailija sai VR:ltä 20 euron matkalahjakortin. 

– Hirmu iloinen yllätys oli se lahjakortti. Olen sen ilman muuta käyttänyt, mutta pikkuisen hymyilyttää, että sitä ei pysty käyttämään niissä myyntikanavissa, joita VR itse suosii, hän sanoo.

VR on keskittänyt lipunmyyntinsä nettiin ja automaatteihin ja karsinut rajusti lipunmyyntipisteitä. Airolan alennuskupongin voi kuitenkin lunastaa vain lipunmyyntipisteessä tai puhelimitse.

Airola lisää, että puhelinpalveluun pääsi takavuosia nopeammin läpi ja lunastaminen sujui helposti myös sikäli, että rajoituksista kerrottiin alennuskupongin yhteydessä.

Rajoitukset kuitenkin ihmetyttävät Airolaa, koska VR nimenomaisesti karsii lipunmyyntipisteitään ja painottaa myyntiä nettiin ja automaatteihin.

Tänä vuonna lakkautetaan lipunmyyntipisteet Hämeenlinnassa, Joensuussa, Karjaalla, Kokkolassa, Kouvolassa, Kuopiossa, Lappeenrannassa, Mikkelissä, Pasilassa, Riihimäellä, Rovaniemellä, Seinäjoella, Vaasassa ja Kemijärvellä. Muillakin pisteillä henkilöstöä vähennetään ja aukioloaikoja lyhennetään.

Sähköistäminen työn alla

VR:n asiakaspalvelupäällikkö Mari Hinkkala kertoo, että rajoitusten syynä on tekniikka.

– Tekniikka ei toistaiseksi vielä tue muita lunastustapoja, hän kertoo.

– Älyrahan maksamistoiminnallisuutta ei ole vielä itsepalvelukanavissa.

Hinkkala tunnistaa Airolan kritiikin. Hänen mukaansa myös kaikki lahjakortit voi tulevaisuudessa lunastaa sähköisesti.

– Emme halua missään tapauksessa samaan aikaan, kun supistetaan asemaverkkoa, yllättää asiakkaita ikävällä yllätyksellä, ettei pystykään lunastamaan sitä. Hanke on jo käynnissä.

Tarkempaa aikataulua Hinkkala ei kuitenkaan osaa vielä kertoa. Hän huomauttaa, että keinotekoisen rahan kanssa pelaamisessa on omat haasteensa esimerkiksi tunnistamisessa ja turvallisuudessa.

Osan voi lunastaa vain asemalta

Hinkkalan mukaan VR on halunnut palkita asiakkaitaan huolimatta siitä, että lahjakorttien lunastaminen ei vielä toimi sähköisesti.

– Tulee päivä, jolloin se on mahdollista. Emme ole halunneet jäädä odottamaan sitä mahdollisuutta, vaan palkita siitä huolimatta. Suurin osa asiakkaista pystyy sen kuitenkin hyödyntämään.

Haastavimpia ovat lahjakortit, joita ei voi lunastaa edes puhelinpalvelussa, vaan pelkästään myyntipisteissä. Tällaisia on kuitenkin Hinkkalan mukaan hyvin vähän.

Airolakin on lopulta tyytyväinen, sillä tarjouslipukkeen käyttäminen onnistui ja hän on perillä Lappeenrannassa. Hän matkustaa paljon Helsinki–Lappeenranta-väliä tapaamassa iäkkäitä vanhempiaan.

– Kaksikymppiä on ihan mukava raha säästää junalipusta. Tällaisella välillä ei jäänyt paljonkaan maksettavaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.