Arvostettu F1-asiantuntija hehkuttaa vuolaasti Lewis Hamiltonin toimintaa Valtteri Bottaksen takana – "Hän ajoi kahta Mercedestä"

Entinen F1-kuljettaja ja tätä nykyä Sky Sportsin asiantuntijana toimiva Martin Brundle antoi kehunsa Lewis Hamiltonille. Brundlen mukaan Hamilton pakotti omalla toiminnallaan Valtteri Bottaksen ajovirheeseen.

Suomalaiskuski kontrolloi kilpailua kärjestä avauskierroksilla, mutta kilpailun 13 kierroksella Bottas teki radikaalin ajovirheen ja ajautui leveäksi. Tuolla ajovirheellä oli kallis hinta, kun Hamilton pääsi Bottaksen ohi kärkeen.

Martin Brundle kirjoittaa Sky Sportsin kolumnissaan, että Bottaksen ajovirhe juonsi juurensa Hamiltonin toimintaan suomalaistähden takana.

– Hän sanoi kilpailun jälkeen nähneensä, että Bottas kulutti eturenkaitaan, joten hän aloitti painostuksen. Hän ajoi kahta Mercedestä siinä vaiheessa ja hetken päästä Valtteri lukitsi eturenkaansa jarrutuksen aikana ja ajautui leveäksi, Brundle kirjoittaa.

Ajovirheen aikana taivaalta tihkutti pieniä vesipisaroita, jotka saattoivat näytellä pientä osaa Bottaksen ajovirheessä. Bottas uskoi kisan jälkeen, että hänen ajovirheensä pelasti Lewisin tekemästä samaa virhettä.

– Valtteri sanoi, että se varoitti Lewisiä vähäisestä pidosta, mutta oli millaiset olosuhteet tahansa, Hamilton nappasi johdon, josta hän ei enää luopunut turva-autostakaan huolimatta, Brundle toteaa.

Bottaksen kilpailusta muodostui lopulta painajaismainen, sillä pian ajovirheen jälkeen suomalaistähti joutui keskeyttämään teknisten vian vuoksi. Suomalaiskuskin kisan kohokohdaksi jäi avauskierroksen vahva suoritus, kun hän piti lähdössä upeasti pintansa Hamiltonille. Hamiltonkin nosti hattua Bottaksen ajosuoritukselle.

– Hän heitti Bottakselle lohdutuspalkinnon kisan jälkeen, kun hän kehui tämän päättäväisyyttä napata johto takaisin itselleen avauskierroksen kakkosmutkassa. Se oli kyllä hienoa aggressiivista ja tarkkaa ajoa, Brundle kehuu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja