Mercedes kertoi, mitä Valtteri Bottaksen keskeytykseen johtaneessa tilanteessa tapahtui – ilmassa huoli rangaistuksesta

Valtteri Bottaksen kilpailu Nürburgringillä päättyi pettymykseen, kun Mercedeksestä katosi tehot 17. kierroksella.

Bottas oli keskeytykseen johtaneiden ongelmien ilmaantuessa kolmantena, tallikaverinsa Lewis Hamiltonin ja Red Bullin Max Verstappenin takana. Hän oli johtanut kilpailua ensimmäisten 12 kierroksen ajan, mutta teki 13. kierroksen alkaessa lukkojarrutuksen, joka pilasi hänen renkaansa, päästi Hamiltonin edelle ja pakotti hänet tekemään ensimmäisen varikkopysähdyksensä.

17. kierroksella Bottas raportoi radan viimeisissä mutkissa tallilleen, että tehot olivat kadonneet. Hän sai radion kautta ohjeita, joilla ongelmaa yritettiin ratkaista, mutta kun mitään ei ollut tehtävissä, Bottas otettiin sisään ja suomalaisen kilpailu päättyi kesken.

Mercedeksen strategiajohtaja James Vowles kertoo keskiviikkona julkaistulla videolla tarkempaa tietoa keskeytykseen johtaneista syistä.

– Virtuaalisen turva-autojakson loppuessa Valtteri valitti tehojen puuttumisesta. Näimme datasta, että (lämpöenergiaa kierrättävä) MGU-H-järjestelmä ja turbon ohjausjärjestelmä eivät toimineet oikein. Yritimme tehdä muutamia muutoksia, jotta järjestelmät alkaisivat taas toimia. Valtteri asetti rattinsa kautta koodin, jolla osan hybridijärjestelmästä voi palauttaa, mutta kävi ilmi, että järjestelmä oli pettänyt kokonaan, Vowles sanoo.

– Päätimme ottaa auton sisään ja keskeyttää. Teimme näin, koska vika oli elektroninen, ja mitä nopeammin koneet sammuttaa tällaisessa tilanteessa, sitä vähemmän vahinkoa syntyy ja sitä todennäköisempää on, ettei Valtteri saa lähtöruuturangaistuksia.

Rangaistuksilla Vowles viittaa siihen, että Mercedes asensi Eifelin GP:n alla sekä Bottaksen että Hamiltonin autoon kauden kolmannet voimayksiköt. Näillä voimayksiköillä pitäisi pystyä ajamaan kauden jäljellä olevat kuusi GP-viikonloppua.

– Meillä on paljon asioita tarkistettavana, ja tarkistamme järjestelmän (seuraavana GP-viikonloppuna) Portimaossa. Toivottavasti tämä ei johda rangaistuksiin, Vowles sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja