Arvostettu F1-asiantuntija esitti vankan puolustuspuheen mediassa murjotulle Valtteri Bottakselle: "Olisin halunnut olla itsekin niin huono"

Brittilehti Daily Mailissa esillä olleet huhut Valtteri Bottaksen tulevaisuudesta on tyrmännyt niin Bottas itse, tallikaveri Lewis Hamilton, Mercedes-tallipäällikkö Toto Wolff, ex-kuski Ralf Schumacher kuin Red Bull -tallipäällikkö Christian Horner. Keskustelu aiheen ympärillä ei kuitenkaan ole laantunut.

Vaikka Bottakselle on myönnetty työrauha, se ei poista sitä tosiasiaa, että hän on aloittanut kauden pisteiden valossa huonommin kuin kertaakaan vuonna 2017 alkaneen Mercedes-taipaleensa aikana.

Kauden 2021 kolme ensimmäistä osakilpailua ovat tuottaneet Bottakselle vain 32 pistettä, kun Hamilton on kerännyt vastaavalla ajanjaksolla 69 pistettä.

Bottaksen ongelma Mercedes-vuosina ei ole ollut niinkään aika-ajoissa, mutta itse kilpailuissa Hamilton on ollut huomattavasti tallikaveriaan parempi.

– Hamilton on ollut kisoissa toisella tasolla. Hänen vahvuutensa silloin, kun olin hänen tallikaverinsa, oli aika-ajoissa eikä niinkään kilpailussa. Eli hän on selkeästi kääntänyt sen ympäri ja saanut paljon kokemusta, Hamiltonin tallikaverina vuosina 2010–2012 McLarenilla ajanut Jenson Button sanoi Sky Sportsilla PlanetF1-sivuston mukaan.

– Jossain vaiheessa Mercedeksen täytyy mennä eteenpäin, panna toiseen autoon joku muu ja katsoa, pystyykö hän haastamaan Lewisin.

Toinen ex-kuljettaja, viimeisten 24 vuoden aikana yhdeksi arvostetuimmista tv-asiantuntijoista noussut Martin Brundle on samaa mieltä Buttonin kanssa, mutta hän antaa myös ymmärrystä Bottakselle.

– Olisin halunnut olla itsekin niin huono kuljettaja, että voitan Lewis Hamiltonin F1-autolla paalupaikkataistelussa Portugalissa, Brundle sanoi.

– Olen todella pahoillani Valtterin puolesta. Jotkut ihmiset varmasti ajattelivat, että minä en ollut aina riittävän hyvä, mutta en kohdannut mediassa mitään sellaista kuin Bottas. Hän on joutunut vastaamaan julmiin kysymyksiin, mutta sellaista tämä on nykypäivänä.

– Tämä on vaikeaa Valtterille. Olen varma, että se vaikuttaa hänen itseluottamukseensa, koska tällaisille asioille ei voi olla täysin immuuni. Hän ajaa Lewis Hamiltonia vastaan, joka näyttää olevan kaikkien aikojen suurin F1-kuljettaja. Se on Valtterin kannalta vain huonoa tuuria. Hänhän näyttäisi sankarilta, jos Lewis ei ajaisi tallissa. Valtteri on 1,5-kuljettaja, ei kakkoskuljettaja. Hän ei johda talliaan, koska hänen tallikaverinsa on majesteettisen nopea ja juonikas.

Lue myös:

    Uusimmat