Red Bull -pomolta painava kannanotto sokeeraavaan väitteeseen Valtteri Bottaksesta

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner on ottanut kantaa Daily Mail -lehden rajuihin F1-väitteisiin, joiden mukaan Mercedes voisi korvata Valtteri Bottaksen George Russellilla jo ennen tämän kauden päättymistä.

Daily Mail kertoi haastatelleensa Mercedekseltä sisäpiirilähdettä, insinööriä, jonka mukaan Mercedes on menettämässä uskoaan Bottasta kohtaan. Uutisen mukaan tallissa on alettu pohtia suomalaisen sysäämistä sivuun kesken kauden. Potentiaalinen korvaaja olisi Williamsilla ajava, Mercedeksen nuorten kuljettajien ohjelmaan kuuluva brittikuski George Russell.

Russell tuurasi viime kauden loppupuolella Bahrainin kisassa Mercedeksellä koronatartunnan saanutta Lewis Hamiltonia ja ihastutti heti otteillaan.

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner löi kuitenkin nyt pöytään tiukan Bottasta puolustavan puheenvuoron. Hän ei usko Mercedeksen kuljettajavaihdokseen kesken kauden.

– Valtteri on osoittanut, että hän pystyy ajamaan hyvin nopeasti. Tilanteita tulee aina tapahtumaan, joten katsotaan, miten asiat kehkeytyvät, mutta Valtteri on tehnyt erinomaista työtä Mercedeksellä muutamien viime vuosien aikana. Olisin yllättynyt, jos he tekisivät vaihdoksen Valtterin ja Georgen välillä kesken kautta, Horner sanoi Independentin mukaan.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff on jakanut julkisissa kommenteissaan Bottakselle vankkumatonta tukea.

– Valtteri tulee olemaan huippuiskussa. Otetaan huomioon, miten hän suoriutui romuksi menneen Imolan (Bottas kolaroi Russellin kanssa) jälkeen. Hän ajoi Portugalissa paalulle ja hyvän kisan, Wolff sanoi.

Bottas putosi Portugalin Portimaossa tallikaverinsa Lewis Hamiltonin ja Red Bullin Max Verstappenin taakse kolmanneksi.

– Tulemme puskemaan häntä eteenpäin kovaa ja jatkamaan hänen tukemistaan. Katsotaan, mitä hän pystyy tekemään Barcelonassa, Wolff viestitti Bottaksesta.

Mercedeksen Hamilton ja Red Bullin Verstappen ovat ottaneet kauden kolmen ensimmäisen kisan perusteella asemansa MM-sarjan selkeinä kärkikuskeina, kun taas Bottas ja Red Bullin Sergio Pérez ovat soitelleet talleissaan kakkosviulua.

Jutun otsikkoa muokattu klo 8.39. 

Lue myös:

    Uusimmat