Ex-kuskilta täystyrmäys Valtteri Bottaksesta esitetyille väitteille: "Siinä ei ole mitään järkeä"

Ex-kuskilta täystyrmäys Valtteri Bottaksesta esitetyille väitteille: "Siinä ei ole mitään järkeä"Entinen F1-kuski Ralf Schumacher tyrmää brittilehdistössä esitetyt väitteet Valtteri Bottaksen tulevaisuudesta asiattomina.

Daily Mail julkaisi aiemmin tällä viikolla nimettömään insinöörilähteeseen perustuvan jutun, jossa kerrottiin Mercedeksen Brackleyn-tehtaalla olevan tyytymättömyyttä Bottakseen. Lehden mukaan Mercedes olisi jo harkinnut Bottaksen korvaamista George Russellilla kesken kauden.

Viidettä kauttaan tallissa ajava suomalainen on kerännyt kolmesta ensimmäisestä kilpailusta yhteensä 32 pistettä, ja hän on 37 pisteen päässä tallikaveristaan Lewis Hamiltonista. Bottas ei ole aloittanut Mercedes-vuosiensa aikana kautta kertaakaan näin huonosti.

MM-pisteissä Bottas on vasta neljäntenä, kun Hamiltonin ja Red Bullin Max Verstappenin lisäksi hänen edelleen on kiilannut myös upeasti kauden aloittanut McLarenin Lando Norris.

Kuusinkertainen GP-voittaja Schumacher ei tästä huolimatta usko, että Daily Mailin väläyttämä skenaario Bottaksen korvaamisesta kesken kauden olisi millään tavalla realistinen.

– Siinä ei ole mitään järkeä. Bottas ei tietenkään ole yhtä hyvä kuin Hamilton – vain harva on – mutta Imolaan verrattuna hän paransi selkeästi Portugalissa ja taisteli itsensä ulos kuopasta, Schumacher sanoi saksalaiselle Sport1-kanavalle.

– Tässä vaiheessa kautta on liian aikaista vetää tuollaisia johtopäätöksiä. Kuljettajan vaihtaminen toiseen aiheuttaisi talliin epävakautta. Hamilton ei todennäköisesti olisi tyytyväinen, että Russell tulisi hänen rinnalleen.

Kolmatta kauttaan ykkösissä ajava Russell on äärimmäisen kunnianhimoinen kuljettaja, kuten kolmisen viikkoa sitten Imolassa nähtiin. Isossa-Britanniassa häntä pidetään Hamiltonin menestysperinnön jatkajana. Asetelma, jossa Hamilton ja Russell ajaisivat samassa tallissa voisi olla Mercedeksen kannalta vaarallinen.

Bottaksen puolesta puhuu se, että hän on tuonut Mercedekselle uudenlaisen harmonian, sellaisen, josta Nico Rosbergin aikakaudella ei osattu edes haaveilla. Wolff on myöntänyt, että vuoden 2016 tapahtumat, kun Hamilton ja Rosberg ottivat tosissaan mittaa toisistaan, on muuttanut tallin toimintatapoja.

– Käymme hyvin tarkasti läpi sitä, miten kuljettajat työskentelevät keskenään. Ja mitä esimerkiksi tapahtuu, jos toinen kuskeista kokee jonkinlaisen epäonnistumisen. Hyväksymme sen, että kuljettajat saavat olla ärtyneitä tai tuskissaan, jos he kamppailevat keskenään. Pidämme kuitenkin huolen siitä, että tallin sisällä jyllää positiivinen dynamiikka, Wolff kertoi muutama viikko sitten.

Lue myös:

    Uusimmat