Mainos

Arsenalin tappio odotettua pienempi

Omaisuudenhoitoyhtiö Arsenalin tappio laski viime vuonna 117 miljoonaan markkaan eli selvästi ennakoitua pienemmäksi. Vuotta aiemmin tappio oli yli 1,3 miljardia markkaa. Arsenalin tappiota pienensivät muun muassa 94 miljoonan markan osakkeiden myyntivoitot ja 525 miljoonan markan arvonalennusten palautukset, kertoi toimitusjohtaja Seppo Sipola tänään Helsingissä.

Arsenalin tase ja taseen ulkopuoliset vastuusitoumukset supistuivat yhtiön vuosikertomuksen mukaan suunnitellusti. Tase laski viime vuonna yli 20,2 miljardista yli 16,3 miljardiin markkaan ja vastuusitoumukset yli 1,2 miljardista 679 miljoonaan markkaan. Taseen supistuminen pienensi Arsenalin vieraan pääoman tarvetta.

Valtioneuvoston Arsenalille myöntämän takauksen enimmäismäärää laskettiin 18 miljardista 15 miljardiin markkaan. Lisäksi Arsenal maksoi Valtion vakuusrahastolle Arsenal-SSP:n 1,4 miljardin markan debentuurilainan.

Viime vuosi oli ensimmäinen, jona Arsenal ei tarvinnut pääomatukea. Sitä ei Sipolan mukaan tarvita enää myöhemminkään. Takuiden lisäksi Arsenal ja Arsenal-SSP ovat saaneet maksettua tukea yli 30,7 miljardia markkaa, mistä Arsenalin osuus oli vajaat 23 miljardia.

Asiakkaiden lyhennyksistä ja vakuusomaisuuden myynnistä Arsenal on saanut 4,6 miljardia markkaa. Vastuita on siirretty uusille rahoittajille 1,1 miljardia. Luottotappioita asiakasvastuista Arsenal on kirjannut yhteensä 6,8 miljardia markkaa. Arsenal myi kiinteistöjä viime vuonna jonkin verran yli 2,1 miljardilla markalla, kun myynnit vuotta aiemmin olivat yli 1,5 miljardia. Vakuutena olevan kiinteistöomaisuuden ostot laskivat 525 miljoonasta markasta 362 miljoonaan markkaan. Kiinteistöomaisuuteen sitoutunut pääoma laski 7,5 miljardiin markkaan. Asiakasvastuut pienenivät 4,6 miljardista noin 3 miljardiin markkaan.

Tänä vuonna Sipola arvioi Arsenalin taseen ja takausvastuiden laskevan noin 14 miljardiin markkaan. Tappio nousee jonkin verran viimevuotista suuremmaksi, koska näköpiirissä ei ole kertaluonteisia tuottoja kuten viime vuonna.

Omaisuudenhoitoyhtiön toiminta voidaan päättää, kun Arsenal-konsernin tappiot ja lopullinen pääomatuen määrä voidaan selvittää. Nykymuotoisen omaisuudenhoitoyhtiön toiminta päättynee vuosikymmenen vaihteessa, jolloin taseen ennakoidaan laskeneen 7 miljardiin markkaan. Sen jälkeen toiminta keskittyy kiinteistöihin ja saatavien perintään.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.