Arsenalin ja Chelsean nykyvire herättää suuria kysymyksiä – "En osaa yhtään odottaa, mitä tulee"

Lontoolaisseurat Arsenal ja Chelsea kohtaavat toiseensa keskiviikkona Eurooppa-liigan finaalissa. C Moren selostaja Tuomas Virkkunen nostaa esiin molempien joukkueiden vaihtelevan kevätvireen.

Arsenal ja Chelsea raivasivat tiensä Bakussa pelattavaan Eurooppa-liigan finaaliin vaihtelevien vaiheiden jälkeen. Valioliigassakin joukkueiden suoritukset kevään otteluissa ovat olleet paikoitellen todella huonoja, mutta välillä peli on kulkenutkin. Joukkueiden nykyvire tekeekin ottelusta hankalasti ennakoitavan.

– Odotan tosi tasaista ja arvaamatonta ottelua. Chelsean ja Arsenalin tekeminen on ollut tämän kevään aikana sellaista, etten osaa yhtään odottaa, mitä tulee, Virkkunen povaa.

Arsenal on pelannut Unai Emeryn alaisuudessa erittäin vaihtelevasti. Kevään aikana huonot peliesitykset ovat kuitenkin olleet yleisempiä kuin hyvät. Eurooppa-liigassa peli on kuitenkin syystä tai toisesta kulkenut tarpeeksi mallikkaasti.

– Arsenal on ollut niin katastrofaalisen surkea loppukaudesta, varsinkin vieraspeleissä. On tullut myös niitä hetkiä, että se rullaa riittävällä tasolla ja joukkue tekee tulosta.

Myös Chelsean kevät on ollut vuoristorataa. Maurizio Sarrin ryhmä selvitti kuitenkin tiensä Valioliigassa neljän parhaan joukkoon varmistaen sitä myöten paikkansa ensi kaudeksi Mestarien liigaan. Eurooppa-liigan finaalipaikka oli tosin kovan työn takana.

– Chelsea oli mielettömissä vaikeuksissa Frankfurtia vastaan. Ei olisi missään nimessä ollut Frankfurtilta pois, jos olisivat menneet finaaliin. Olisivat jopa ehkä ansainneet sen, Virkkunen spekuloi välieräparia.

Virkkunen nostaa illan ottelusta yhden mielenkiintoisen seikan esiin. Arsenalilla on mahdollisuus saalistaa pokaali eurokentillä monen vuoden jälkeen.

– Arsenalilla on sauma voittaa ensimmäistä kertaa 25 vuoteen europokaali. Se on hämmentävintä. Koko Arsene Wengerin aikakaudella, niin järkyttävän pitkä kuin se olikin, ei tullut yhtään pyttyä Euroopassa. Chelsea nyt on voittanut viimeksi 2013 Eurooppa-liigan.

Ottelua voi seurata Sub-kanavalta, C More Sport 1 -kanavalta sekä cmore.fi-suoratoistopalvelusta.



Lue myös:

    Uusimmat