Poliisit tarkastavat fanien pelipaitoja – eivät saa kantaa Eurooppa-liigan finaalista turvallisuussyistä pois jääneen tähtipelaajan nimeä

Arsenalin tähtipelaaja Henrikh Mkhitarjan ei uskaltanut matkustaa turvallisuussyistä Eurooppa-liigan finaaliin, joka järjestetään Azerbaidzhanin pääkaupungissa Bakussa. Hänen joukkuetoverinsa olisivat halunneet tehdä kunniaa armenialaiselle, mutta Uefa kielsi tämän. Nyt useat brittimediat kirjoittavat, että poliisi tarkastavat fanien pelipaitoja siltä varalta, jos selässä olisi armenialaisen Mkhitarjanin nimi.

Euroopan jalkapalloliitto Uefa sai kovaa kritiikkiä siitä, että se järjestää finaalin Bakussa, minne molempien seurojen faneilla on vaikea päästä. Azerbaidzhanin ja Armenian kireät välit johtuvat maiden välisestä konfliktista 90-luvulla. Arsenal on protestoinut voimakkaasti pelipaikkakunnan valintaa.

Lontoolaisseura Arsenalin pelaajat olisivat halunneet kunnioittaa Mkhitarjania kantamalla hänen nimeään finaalissa lämmittelyn aikana. Uefa on kuitenkin torpannut tämän suunnitelman. Fanit ovat joutuneet poliisien tarkastettavaksi Mkhitarjanin nimeä kantavien pelipaitojen vuoksi.

Eräs kannattaja oli joutunut kulkemaan turvatarkastuksesta kahdesti. Toisella kerralla hän joutui nostamaan selkäpuolta peittänyttä lippua näyttääkseen paidassa lukeneen nimen.

Eurooppa-liigan finaali käynnistyy kello 22. Ottelua voit seurata C More Sport 1 -kanavalta ja Subilta sekä cmore.fi -suoratoistopalvelusta.

Lue myös:

    Uusimmat