Mainos

Armeija luopuu liiketoimistaan Kiinassa

Kiinan armeijan joukko-osasto Shaghaissa luovutti tänään hallitsemansa yritysryppään kaupungin omistamalle yritykselle, kertoi uutistoimisto Xinhua. Kyseessä oli tiettävästi ensimmäinen kerta, kun presidentti Jiang Zeminin asevoimille antamaa määräystä armeijan liiketoimista luopumisesta pantiin täytäntöön.

Sanghaissa omistajaa vaihtaneella Yufeng Industries -yhtiöllä oli satoja työntekijöitä. Tytäryhtiöineen sen toimi useilla aloilla kiinteistökaupasta autokorjaamoihin ja lääkkeistä sähkötarvikkeisiin. Kaikki toiminnot tuottivat voittoa.

Presidentti Jiang määräsi heinäkuussa asevoimat, oikeuslaitoksen ja poliisin luopumaan kaikesta liiketoiminnastaan osana lahjonnan vastaista taistelua. Hallitus tarkensi aikataulua perjantaina ilmoittamalla, että liiketoiminnan on määrä siirtyä uusiin käsiin jo joulukuun loppuun mennessä.

Asevoimien yksiköt saivat 1980-luvulla luvan aloittaa yritystoiminnan, jotta hallitus olisi saanut puolustusmenojensa kasvua hillityksi. Sittemmin armeija on levittänyt lonkeronsa lähes kaikkialle liikemaailman tuhansien yritysten kautta.

Yritystoiminnan voitot ovat olleet merkittävä rahoituslähde Kansan vapautusarmeijalle, mutta korruption vastainen taistelu ei ole juurikaan päässyt koskettamaan asevoimien yrityksiä.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.