Armeija lopetti maihinnousuharjoituksessa kadonneiden sotilaiden etsinnät USA:ssa – etsintöjä tehtiin helikoptereilla ja laivoilla tuloksetta

0:36
Näin kuolemaan johtanutta onnettomuutta kommentoitiin pari päivää sitten: “Edelleen seitsemän sotilasta ja yksi merimies ovat kadoksissa”

Yhdysvaltojen armeija lopetti sunnuntaina merellä sattuneessa onnettomuudessa kadonneiden seitsemän merijalkaväen sotilaan ja yhden merisotilaan etsinnät.

Sotilaat ovat olleet kadoksissa siitä lähtien, kun heidän käyttämänsä vedessä ja maalla kulkeva ajoneuvo alkoi vuotaa ja upposi Kalifornian rannikolla maihinnousuharjoituksessa torstaina.

Turmasta pelastettiin kahdeksan sotilasta, mutta yksi heistä menehtyi myöhemmin. Kaksi muuta pelastettua oli sunnuntaina edelleen kriittisessä tilassa.

Etsintöjä tehtiin tuloksetta

Perjantaina merijalkaväen komentaja kenraali David H. Bergerin pitämässä tiedotustilaisuudessa kävi ilmi, että onnettomuushetkellä laivassa oli kaikkiaan 15 merijalkaväen sotilasta merimiehen lisäksi.

– Iltapäivällä löysimme kahdeksan merijalkaväen sotilasta. Yksi sotilas oli kuollut saamiinsa vammoihin. Kaksi sotilasta on edelleen kriittisessä tilassa ja ovat saamassa hoitoa, kenraali snaoo CNN:n videolla.

– Viisi näistä kahdeksasta sotilaasta pelastettiin tukialukseemme heidän jättämästään laivasta.

– Edelleen seitsemän merijalkaväen sotilasta on kadoksissa. Etsintä- ja pelastustoimet ovat käynnissä heidän löytämisekseen, kenraali sanoi perjantaina. 

Liki kaksi vuorokautta kestäneiden etsintöjen aikana helikopterit ja laivat kävivät läpi yli tuhannen merimailin alueen, mutta mitään ei löydetty.

0:50

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja