Sukeltajat löysivät Yhdysvaltojen Osprey-sotilaskoneen hylyn ja lisää miehistön ruumiita

Japanissa sukeltajat ovat löytäneet viime viikolla mereen syöksyneen amerikkalaisen sotilaskoneen hylyn ja viisi miehistön jäsenten ruumista, kertoo Yhdysvaltain ilmavoimat. Kääntyväroottorisessa Osprey-kuljetuskoneessa oli kahdeksan hengen miehistö, kun se putosi viime keskiviikkona Yakushiman saaren edustalla Lounais-Japanissa.

Yksi turman uhreista löydettiin jo aiemmin, mutta seitsemää muuta etsittiin useiden päivien ajan. Ilmavoimien mukaan nyt löydettyjä ruumiita ei ole vielä tunnistettu.

Japanin yleisradioyhtiö NHK:n tietojen mukaan koneen etuosa ja mahdollisesti myös sen ohjaamo olisi löydetty. NHK:n siteeraamien lähteiden mukaan ruumiita olisi löydetty viisi.

NHK on kertonut onnettomuuskoneen lähteneen lentoon Iwakunin tukikohdasta Yamaguchin alueella. Lennon määränpäänä oli Kadenan tukikohta Okinawalla. Yhdysvaltain asevoimilla on ollut liittolaismaassaan Japanissa useita tukikohtia aina toisen maailmansodan lopulta lähtien.

Konetyypillä muitakin onnettomuuksia

Lentokoneen ja helikopterin ristisiitokselta näyttävä kääntyväroottorinen Osprey on kovan onnen lentokoneen maineessa. Viimeksi Osprey putosi taivaalta elokuussa Australiassa pidetyissä sotaharjoituksissa surmaten kolme Yhdysvaltain merijalkaväen sotilasta. Koneen kyydissä oli tuolloin kaikkiaan 23 sotilasta, joista kahdeksan tarvitsi sairaalahoitoa.

Viime vuonna neljä Yhdysvaltain merijalkaväen sotilasta kuoli Norjassa Osprey-onnettomuudessa Nato-harjoituksissa. Vuonna 2017 Osprey-onnettomuudessa kuoli kolme merijalkaväen sotilasta Australiassa.

Erityisen verinen Osprey-onnettomuus nähtiin vuonna 2000, kun 19 merijalkaväen sotilasta kuoli harjoituksissa Yhdysvalloissa Arizonan osavaltiossa.

Lue myös:

    Uusimmat