Entinen merijalkaväen sotilas seisoi käsi lipassa 24 tuntia, jotta mahdollisimman moni saisi tietää, kuinka paljon itsemurhia veteraanit tekevät

1:38
Katso koskettava video entisen sotilaan, ja ohikulkevien ihmisten kohtaamisesta.

Eläkkeellä oleva entinen merijalkaväen sotilas seisoi keskellä betonista tienjakajaa 24 tuntia käsi lipassa. Hänen pyrkimyksenään on lisätä tietoisuutta itsemurhien määrästä veteraanien keskuudessa.

Memorial Day on Yhdysvaltain asevoimien palveluksessa kaatuneiden sotilaiden muistopäivä. Sitä vietetään aina toukokuun viimeisenä maanantaina.

Kersantti Tim Chambers aloitti tradition jo vuonna 2002. Tällä kertaa hän kuitenkin aikoo seisoa vuorokauden putkeen. Hän ei edes juo, syö tai käy vessassa tänä aikana.

Veteraanit kohtaavat moninaisia ongelmia arkeen palatessaan. Yleisimmät ongelmat liittyvät terveyteen, parisuhteisiin ja talouteen. Edellä mainitut ongelmat ovat myötävaikuttajina veteraanien itsemurhiin.

Kersantin vaimo, on hyvin liikuttunut miehensä tavasta.

– Tämä on sellainen asia, mitä hänen pitää päästä joka vuosi tekemään, ja minä tuen häntä siinä. Ei ole väliä mitä se vaatii, me tulemme joka vuosi tänne.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja