Mainos

Koskettava kuva: Merijalkaväen sotilaat saattoivat Rico-koiran viimeiselle matkalle kuin oikean sotilaan

Michiganilainen Beckleyn perhe jätti viime viikonloppuna hyvästit koiralleen. Lemmikin hautajaiset poikkesivat kuitenkin tavanomaisesta, sillä perheen miehet ovat palvelleet Yhdysvaltain merijalkaväessä neljässä sukupolvessa ja myös koira oli ollut mukana komennuksilla.

Yhdysvaltalainen uutiskanava Fox News kertoo, että Rico-niminen saksanpaimenkoira ehti 12-vuoden ikään mennessä toimia sotakoiran tehtävissä kahdella Afganistaniin suuntautuneella komennuksella.

Yhteensä koira osallistui 240 tehtävään ja oli mukana ainakin 30 tulitaistelussa.

Sen jälkeen kun Rico eläköityi sotakoiran tehtävistään, hänen kouluttajansa ja taisteluparinsa, Russ Beckley Jr. päätti adoptoida eläimen.

– Hänen tehtävänsä ja tavoitteensa oli pysytellä vierelläni joka hetkellä. Olin hänelle kaikki kaikessa, ja hän minulle, Beckley Jr. kertoi haastattelussa.

Viime viikolla perhe joutui tekemään vaikean päätöksen. Ricon terveydentila oli heikentynyt niin paljon, että koira jouduttiin lopettamaan.

Koira sai kuitenkin arvoisensa hautajaiset, kun arkunkantajina toimivat perheen miehet, merijalkaväen uniformuihin pukeutuneina. Ricon arkku peitettiin Yhdysvaltain lipulla, kuten sotilashautajaisissa on tapana.

– Ajattelen, että jonain päivänä näen isoisoisäni, isoisäni, isäni ja äitini ja Ricon uudelleen. Olemme kaikki yhdessä taas, Russ Jr. sanoi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.