Mainos

Arhinmäki VR-vakoilusta: Itkeäkö vai nauraa?

Vasemmistoliiton puheenjohtaja kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki haluaa valtion omistajaohjauksen tiukempaan kuriin.

Arhinmäki piti vasemmistoliiton puoluevaltuustossa Helsingissä erityisesti Finnairin johdon toimia sikamaisina. Ministeri muistutti, että yhtiön johto nosti suuria lisäpalkkioita samalla, kun työntekijät tekivät jopa talkootöitä ja matkalaukkujen käsittelijät potkittiin vuokratyöfirmaan.

Arhinmäen mukaan suurten pörssiyhtiöiden ja pankkien toimintaa määrittänyt ahneuden kulttuuri on ollut arkea myös valtion omistamissa yrityksissä. Enää ei riitä, että nykyinen hallitus uudistaa palkkiosääntöjä.

– On myös valvottava, että sääntöjä noudatetaan, eikä koskaan enää pieni hallitusammattilaisten eliitti pääse kuppaamaan yhteistä omaisuuttamme.

Arhinmäki puuttui myös VR:n ympärillä vellovaan kohuun. Hän sanoi, ettei tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa, kun valtionyhtiössä paljastuu työntekijöiden vakoilua ja peruukkien ja tekoviiksien käyttöä.

– Tämä sopisi paremmin B-luokan agenttikomediaan kuin valtionyhtiön toimintaan, ministeri päivitteli.

Arhinmäki yhtyy myös SDP:n kansanedustajan Jouko Skinnarin näkemykseen palkkioiden palauttamisesta.

Skinnari vaati lehtihaastattelussa, että Finnairin johdolle maksetut stay-bonukset pitäisi palauttaa yhtiöön.

– Ne (palkkiot) olivat väärin perustein jaettu, niin pitää tarkistaa voiko niitä palauttaa.

Lisäksi Arhinmäen mielestä palkisemisjärjestelyt tulisi valtioyhtiöissä uloittaa koko henkilökuntaan sekä palkkioita pitäisi voida maksaa vain tuloksellisuudesta.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.