Mainos

Arhinmäki: Guggenheim pitäisi rahoittaa yksityisillä varoilla

17:13

Kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki (vas.) sanoo, että Guggenheim-säätiön uusi suunnitelma Helsingin Guggenheim-museosta näyttää perustuvan pitkälti valtion ja Helsingin kaupungin rahoitukseen.

Arhinmäki itse pitää selvänä, että mahdollisen museon rahoituksen pitäisi tulla pääasiallisesti yksityisistä varoista. Ministeri tapasi säätiön johtaja Richard Armstrongin ja apulaisjohtaja Ari Wisemanin aamupäivällä.

– Vaikutti siltä, että säätiön ajatuksissa valtiolla ja Helsingin kaupungilla on keskeinen osa rahoituksessa. Kysyin myös rakennuskustannuksista, jotka olisivat edellisellä kerralla olleet noin 130–140 miljoonaa - se ei ole muuttunut.

Ministerin mukaan valtio ei voi leikata muiden suomalaismuseoiden rahoitusta Guggenheimin takia. Arhinmäki toivottaa Guggenheimin tervetulleeksi Helsinkiin, mikäli rahoittajina toimivat yksityiset tahot.

– Helsingin kaupunki voisi tulla vastaan esimerkiksi hyvällä tontilla, jonka vuokra olisi nimellinen.

Museosta kiinnostuneita muutkin

Arhinmäen mukaan viime vuonna suunnitteilla oli pikemminkin taidehalli kuin taidemuseo.

– Nyt ajatuksena vaikuttaa olevan se, että Helsingin Guggenheimin kokoelmaa kartutettaisiin näyttelyistä ja kokoelma kasvaisi pikkuhiljaa. Ilmeisesti Helsingin taidemuseota ja Guggenheimia ei nyt olla yhdistämässä, kuten viimeksi.

Arhinmäki kuuli tänään säätiöltä, että useat kaupungit ovat tällä hetkellä kiinnostuneita Guggenheimista.

– Mutta yhtäkään ei nimetty. Säätiö ei keskustele muiden kanssa sillä aikaa kun Helsinki-projekti on käynnissä, Arhinmäki sanoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.