Applen päivitys voi estää iPhonen käytön: iPhone 8, iOS 11.3 ja näytönvaihto epävirallisessa huollossa eivät sovi yhteen

Applen tuore iOS 11.3 -ohjelmistopäivitys voi estää epävirallisessa, muussa kuin Applen valtuuttamassa huollossa vaihdettujen näyttöjen kosketuksen toiminnan iPhone 8 -puhelimissa. Asiasta raportoi ensimmäisenä Vice-sivusto.

Tuore tapaus on sukua aiemmille, joissa Applen päivitykset estivät epävirallisessa huollossa vaihdettujen Touch ID -sormenjälkilukijan sisältävien kotipainikkeiden käytön. Lisäksi viime vuonna myös iPhone 7 -puhelinten kanssa nähtiin vastaava episodi, kun vaihdetut näytöt lakkasivat toimimasta. Silloin Apple korjasi kuitenkin ongelman pian uudella päivityksellä.

Toistaiseksi ei vielä tiedetä, onko iOS 11.3:n vaikutus epävirallisiin vaihdettuihin näyttöihin Applen toimesta tällä kertaa todella tarkoituksellista vai ei. Mikäli ei, voisi Apple korjata ongelman tulevassa päivityksessä.

Apple kuitenkin näyttää sisällyttäneen iPhone 8 -puhelimiin näytön kanssa paritetun mikropiirin. Kun iPhone 8:sta vaihdetaan näyttö, pitää myös mikropiiri vaihtaa, jotta näyttö toimisi. Muuten iPhone ei enää rekisteröi näytön kosketuksia. Mikäli piiriä ei ole aiemmin vaihdettu, pitää iPhone avata uudelleen piirin vaihtamiseksi.

Raportin mukaan osa valtuuttamattomista huolloista on kieltäytynyt korjaamasta iPhone 8 -puhelimia, koska ne ovat ennakoineet nyt nähdyn kaltaisia ongelmia.

Epävirallisten Touch ID -sormenjälkilukijan vaihtojen sekä iPhone X:n etukamerajärjestelmän komponenttien vaihdon osalta Applen toiminta on nähty järkeväksi, sillä näillä komponenteilla on tunnistautumisen toiminnan myötä merkityksensä tietoturvaan ja yksityisyyteen. Vastaava selitys ei kuitenkaan päde näytönvaihtoihin. Niidenkin osalta kyse voi olla kuitenkin esimerkiksi tuoteturvallisuudesta.

iPhone X:n korjaamisen huollot kertovat olevan erittäin hankalaa, sillä esimerkiksi näytön vaihtaminen lopettaa valoisuuden tunnistimen toiminnan. Face ID -kamera puolestaan on paritettu piirilevyn kanssa, ja ainoastaan Apple ja sen valtuuttamat huollot voivatkin vaihtaa kameran toimivalla tavalla.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja