Apple julkaisee uusia emojeita – katso 13 ensimmäistä

Apple esitteli älylaitteilleen tulevia uusia emoji-kuvakkeita perjantaina 17. kesäkuuta vietetyn kansainvälisen emojipäivän kunniaksi. Yhteensä emojeita on tulossa kymmenittäin, mutta jo nyt Emojipedia-sivustolla annetaan pientä esimakua tulevasta.

Applen iPhonet, iPadit, Apple Watchit ja Macit saavat jälleen syksyllä rutkasti uusia emoji-kuvakkeita valikoimiinsa. Yhteensä kuvakkeita on värivaihtoehtoineen tulossa peräti 117, ja nyt niistä on esitelty 13 ensimmäistä.

Oman emoji-kuvakkeensa saavat Applen laitteilla ainakin dodo, bumerangi, maatuska, ninja ja majava. Myös keuhkoille, anatomiselle sydämelle ja kuplateelle on tulossa oma emojinsa.

Kun uudet emojit myöhemmin syksyllä julkaistaan, voidaan nyt esiteltyjen lisäksi odottaa kuvakkeita muun muassa halaaville ihmisille ja kyynelsilmin hymyileville sekä naamioituneille kasvoille.

Emojit julkaistaan syksyllä

Emojit ovat osa alkuvuodesta hyväksyttyä Unicode 13 -pakettia, johon kuuluvia kuvakkeita Googlekin ehti jo hiljattain esitellä. Emojit hyväksytään aina osaksi laajempaa Unicode Consortiumin ylläpitämää kirjastoa, jonka pohjalta useat valmistajat sitten luovat omat, tyyliltään toisistaan hieman poikkeavat kuvakkeensa.

Unicode 13 -paketin emojit julkaistaan alkuperäisen aikataulun mukaisesti syyskuussa, mutta ensi vuodelle kaavaillun Unicode 14 -paketin arvioidaan viivästyvät puolisen vuotta. Syynä viivästymiseen on koronapandemia, joka on hidastanut myös emojien kehitystyötä.

Apple julkaissee uudet emoji-kuvakkeet syksyllä osana laitteilleen tuotavaa järjestelmäpäivitystä.

Lue myös:

    Uusimmat