Mainos

Apple haluaa selvittää "itsemurhatehtaiden" työolot

Teknologiajätti Apple on ilmoittanut, että yhtiön tuotteita valmistavien tehtaiden työolot tullaan tutkimaan.

Fair Labor Association (FLA) -järjestö tarkastaa Applen pyynnöstä useiden alihankkijoiden työoloja. Tarkastettaviin tehtaisiin kuuluvat mm. Kiinassa sijaitsevat surullisenkuuluisat Foxconnin tehtaat.

Britannian yleisradio BBC kertoo, että tutkimuksissa tullaan mm. haastattelemaan tehtaiden työntekijöitä.

Tehtaiden työolot ovat joutuneet tarkastelun kohteeksi, sillä niissä on tapahtunut useita kohtalokkaita onnettomuuksia ja itsemurhia viime vuosien aikana.

- Työntekijöillä on oikeus turvalliseen ja reiluun työympäristöön kaikkialla maailmassa, kommentoi Applen toimitusjohtaja Tim Cook.

Tarkastus tulee kattamaan tehtaat, jotka tuottavat yhteenlaskettuna 90 prosenttia Applen tuotteista. Myös monet muut suuret teknologiayhtiöt ovat ulkoistaneet tuotteidensa valmistuksen Foxconnin tehtaisiin ja muille kiinalaisille tehtaille.

Foxconnin valtavien tehtaiden työoloja on kuvailtu erittäin rankoiksi ja stressaaviksi. Yhtiön Shenzhenin tehtaalla on useiden itsemurhien jälkeen asennettu turvaverkkoja työntekijöiden asuntoloiden ympärille itsemurhahyppyjen estämiseksi.

Foxconnin leivissä työskentelee yli miljoona työntekijää maailmanlaajuisesti.

Myös Applen alihankkija Wintek on joutunut tarkastelun kohteeksi 140 työntekijän vammauduttua iPhone-puhelimien näytön puhdistuksessa käytetystä myrkyllisestä heksaanista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.