Mainos

Antero Mertaranta aistii rivien välistä: onko Tero Pitkämäen paluu sittenkin vain välietappi?

4:59

Tero Pitkämäen motiivi palata keihäsareenoille pahan polvivamman jälkeen juontuu lähes täysin urheilijan halusta näyttää itselleen, uskoo C Moren yleisurheiluselostaja Antero Mertaranta.

Videolla Tero Pitkämäen kommentit päätöksestään jatkaa uraansa.

Pitkämäki ilmoitti tiistaina pitämässään tiedotustilaisuudessa, että jatkaa uraansa toivuttuaan elokuussa tehdystä polvileikkauksesta, jossa hänen vasemman polvensa katkennut eturistiside korjattiin jännesiirteellä toisesta jalasta.

Mertaranta myöntää hiukan yllättyneensä Pitkämäen päätöksestä jatkaa uraansa, sillä keihäänheitto on tällä hetkellä erittäin kovalla tasolla.

– Maailmassa on kuitenkin x-määrä heittäjiä, jotka pystyvät heittämään useita kertoja kaudessa päälle 90 metrin, ja Teron edellinen ysikymppinen on vuodelta 2007 eli 11 vuoden takaa, Mertaranta muistuttaa.

Todellinen tähtäin sittenkin vasta Tokiossa?

Syvemmin ajateltuna motivaatio paluun yrittämiselle tulee jostain aivan muualta kuin siitä, että suomalaisheittäjä uskoisi lyövänsä esimerkiksi kivikovat saksalaiset heti tulevalla kaudella.

– Kyllä Tero realisti sillä tavalla on, että paluuta parhaimpien päivien kuntoon ei ole, Mertaranta näkee.

– Ajattelen niin, että kun mennään sinne perimmäiselle viivalle, niin kyllä urheilija haluaa näyttää aina ennen kaikkea itselleen. Totta kai se on nautinto, että menestyy, mutta kyllä urheilija haluaa aina itselleen näyttää, että hän pystyy vielä menestymään ja palaamaan.

Pitkämäki pääsee palaamaan normaaliin harjoitusrytmiin helmikuussa, minkä jälkeen hän pyrkii aloittamaan kilpailemisen kesä-heinäkuussa. Aikataulua helpottaa se, että MM-kisat ovat Qatarin Dohassa vasta syys-lokakuun vaihteessa.

Mertaranta kuitenkin uskoo, että kausi 2019 voi olla jopa vain välivuosi matkalla seuraavan vuoden Tokion olympialaisiin. Silloin Pitkämäki olisi jo 37-vuotias.

– Jos taas haluaa rivien välistä lukea, niin minä ajattelin jopa asiaa niin, että ensi vuosi tulee olemaan enemmän tai vähemmän välivuosi. Ja se lopullinen tähtäin, jos kaikki palaset menevät kohdalleen ja hän on terve, olisikin Tokion olympiakisoissa.

– Omalla tavallaan voisi ajatella niin, että urheilija antaa itselleen mahdollisuuden ja aikalisän siihen, miten hän tulee toimimaan. Ja kaikki mielestäni johtuu siitä, että kun hän joutui keskeyttämään viime kesän niin kuin joutui, niin kaikki nämä asiat tukisivat sitä ajattelumallia, Mertaranta laskeskelee.

Tero Pitkämäen ilmoitus uran jatkosta ja tiedotustilaisuus kokonaisuudessaan:

11:47

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja