Anssi Kelan aprillipila meni överiksi – transsukupuoliset pahoittivat mielensä

Muusikko päätyi poistamaan Facebook-julkaisun saatuaan pahastunutta palautetta.

Laulaja-lauluntekijä Anssi Kela kirjoitti aprillipäivänä Facebook-tilillään menevänsä sukupolvenkorjausleikkaukseen, jossa hänen iäkseen vaihdetaan 70 vuotta. 

– Tänä aamuna postasin aprillipilana pienen sanaleikin: kerroin meneväni sukuPOLVENvaihdosleikkaukseen, jossa minusta tehdään 70-vuotias. Olen nyt saanut yhteydenottoja ihmisiltä, jotka ovat kokeneet postaukseni loukkaavana.

Kela kirjoitti aina kokeneensa kuuluvansa suuriin ikäluokkiin.

Hauskaksi sanaleikiksi tarkoitettu aprillipila poiki kuitenkin harmistunutta palautetta, joten Kela päätyi poistamaan kirjoituksensa.


– En missään tapauksessa halunnut hieroa suolaa transsukupuolisten ihmisten haavoihin. Jokainen ihminen on arvokas ja jokaisella on oikeus olla juuri sellainen kuin on kenenkään pilkkaamatta. Olen ehdottomasti kaikenlaista syrjintää vastaan. Tässä hengessä poistin postaukseni ja pyydän anteeksi niiltä, joita pieneksi kevennykseksi tarkoittamani sanaleikkini loukkasi. Yritän jälleen ottaa opikseni, Kela kirjoittaa.

Kelan Facebook-kirjoitus aprillipilan poistamisesta on saanut sekin runsaasti palautetta. Monet kertovat kokeneensa aprillipilan hauskaksi ja kummastelevat tekstin poistamista.

Lue myös:

    Uusimmat